Neverovatna lekcija

Travar joj otkrio kako da ubije svekrvu i prođe nekažnjeno: Priča sa neslućenim obrtom!

Dobila je precizna uputstva i savet da bude strpljiva 6 meseci
Porodica
19:18h Autor:
Foto: Ilustracija / Thinkstock

U Kini pre mnogo vremena, živela je devojka po imenu Li-Li.

 

Kad je kucnuo određeni čas, stupila je u brak i započela život sa mužem i njegovom majkom. Međutim, ubrzo je otkrila da se nikako ne slaže sa svekrvom. Mnogo su se razlikovale, i snahi se nisu sviđale mnoge svekrvine navike. Sa druge strane, ni svekrva nije ostajala dužna, pa je često vređala i kritikovala svoju novopečenu snaju.

 

Tako su prolazili dani, pa i nedelje. Li-Li i njena svekrva nikad nisu prestajale da se svađaju i međusobno napadaju. Međutim, ono što je situaciju činilo još težom je stari kineski običaj po kojem snaja mora da se pokorava svekrvi. I tako je i Li-Li morala da ispunjava svaku njenu želju i sluša njene zapovesti.

 

Naravno, jadni Li-Lin muž je zbog čitave situacije bio veoma tužan i zabrinut. Na kraju, kad je poslednja kap prelila čašu, Li-Li je odlučila da nešto preduzme.

 

Otišla je u kod travara Huanga, starog poznanika svog oca. Objasnila mu je situaciju i pitala ga da li može da joj da neki otrov, kako bi se jednom za sva vremena rešila naporne svekrve.

 

4 razloga zašto vas svekrva mrzi svim srcem!

 

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock

 

Travar je jedno vreme ćutao, a potom reče:

 

Li-Li, pomoći ću ti da rešiš svoj problem, ali moraš da me slušaš i strogo se pridržavaš mojih uputstava.

 

Li-Li odgovori: "Naravno, gospodine Huang. Učiniću sve što mi kažete".

 

Travar ode u ostavu, i kad se vratio nazad, u rukama je nosio paketić sa travama. Rekao je:

 

"Ne možeš na svojoj svekrvi da koristiš brzo-delujući otrov, jer bi tada ljudi nešto posumnjali. Stoga, evo ti više biljaka koje će polako da truju njeno telo. Svaki drugi dan pripremi neko ukusno jelo i u njenu porciju stavi malo ovog bilja. Kako niko ne bi posumnjao na tebe kad ona umre, moraćeš prema njoj da se ponašaš veoma ljubazno. Nemoj da se svađaš sa njom, poslušaj je u onome što ti kaže, i ophodi se prema njoj kao prema kraljici", ispričao je travar.

 

Li-Li se mnogo obradovala. Zahvalila je Huangu i požurila kući da u delo sprovede plan o ubistvu svekrve.

 

Prolazile su nedelje i meseci, a svaki drugi dan Li-Li bi napravila jedan poseban obrok za svoju svekrvu. Sećala se saveta travara Huanga, pa je kontrolisala jezik, slušala svekrvu i ponašala se prema njoj kao prema svojoj majci.

 

Zašto je profesor studentima kuvao kafu: Lekcija koju će pamtiti za života!

 

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock

 

Nakon 6 meseci, stanje u njihovoj kući se drastično promenilo.

 

Li-Li se tokom tog perioda nikako nije posvađala sa muževljevom majkom, pa se svekrva činila puno blažom i ljubaznijom. Čak je rodbini i prijateljima govorila kako je Li-Li najbolja snaja na svetu. Polako se među njima dvema rodila prisnost i ljubav.

 

A onda je Li-Li ponovo otišla kod travara Huanga. Rekla mu je:

 

"Dragi gospodine Huang, molim Vas da mi pomognete da izlečim moju svekrvu od otrova koji sam stavljala u hranu! Ona se promenila i postala mi tako draga, ne želim da umre."

 

Travar se je samo nasmešio i klimnuo glavom:

 

"Li-Li, nemaš razloga za brigu. Nisam ti ni dao otrov. Bilje koje sam ti dao je lekovito i samo je pomoglo da se popravi zdravlje tvoje svekrve.

 

Jedini otrov bio je u tvom srcu i ponašanju prema njoj, ali je sad to sve sprala ljubav i ljubaznost koju ste jedna drugoj pružale", objasnio je mudri travar.

 

Dve seljanke došle kod sveštenika na ispovest: Lekcija koju će pamtiti dok su žive!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...