Istina

4 razloga zašto vas svekrva mrzi svim srcem!

Verovali ili ne, ali ona za to ima valjano objašnjenje
Porodica
05:00h Autor:
4 razloga zašto vas svekrva mrzi svim srcem!
Foto: Thinkstock

Nema one žene koje se barem jednom nije požalila na svekrvu a većina njih tvrde kako ih majke muževa mrze iz dna duše, piše Slobodna.

Ali ipak, svidelo se to vama ili ne, za ovakve emocije i tenzije zapravo postoje realni razlozi a snajama i ne moraju biti prihvatljivi...

1. Vi verovatno niste žena koju bi ona htela za svog sina

Kriterijum prema kojima biramo partnere ne moraju i najčešće nisu isti kao oni sa "liste" naših roditelja. Stariji i iskusniji često na ovu listu na prvo mesto stavljaju recimo poreklo te religiju kao i etničku pripadnost. Nove generacije ne opterećuju se ovim stavkama, ali ipak se na kraju ispostavi da je upravo popis sa spomenute liste taj koji može dovesti do problema u braku.

6 poklona koje svekrva ne sme da daruje snaji: Porodični skandal u najavi!

2. Previše ste atraktivni

Najveće razlike između mišljenja mladih i starijih se upravo događaju zbog drugačijeg stava o fizičkom izgledu. Mlađe generacije cene atraktivne ljude, pa u odnosu na to biraju i partnere, jer žele "dobre gene" za fizički izgled potomaka. Roditelji pak razmišljaju drugačije, pogotovo ako je žena lepša od muškarca. Na osnovu iskustva, stariji ljudi veruju da atraktivna žena lakše napušta svog muža i pronalazi novog muškarca.

3. Svekrve mogu nesvesno stati na put vašoj dugoj vezi

Kada biste pitali ove žene da li žele da njihovi sinovi imaju duge, stabilne veze, sigurno bi vam odgovorile – da. Međutim, za većinu muškaraca su monogamne veze totalno neprihvatljive. Mešanje njegove majke u vaš odnos može biti često način da pomogne sinu da "raširi krila", što se najčešće dešava na nesvesnom nivou, jer se radi o čistoj roditeljskoj zaštiti.

4. Postali ste joj konkurencija kada je pažnja u pitanju

Jako je teško vašim svekrvama naviknuti se da postoji nova žena u životu sinova. Ovo je još tipičnije za starije žene u ulogama svekrva, jer žive u konstantnom strahu da će izgubiti svoje dete. Koliko god vam se ovo čini kao sebično postupanje, ne zaboravite da ćete i vi jednog dana biti majka, piše Slobodna.

Raspravite ovo sa svekrvom: 5 tema koje morate isterati na čistac!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs