Obratite pažnju

6 poklona koje svekrva ne sme da daruje snaji: Porodični skandal u najavi!

Bolje je da joj ne poklonite ništa, nego da joj darujete ovo
Porodica
20:36h Autor:
6 poklona koje svekrva ne sme da daruje snaji: Porodični skandal u najavi!
Foto: Thinkstock

Praznici su divan povod za darivanja, osim ako ne morate da kupite nešto svojoj snaji sa kojom i niste baš u dobrim odnosima.

Čak i ako imate divnu i harmoničnu vezu, prigodan poklon za snajku može biti prava noćna mora. Pogrešan poklon može biti u stanju da uništi svaku vezu sa njom, da izazove porodični incident.

Zbog svega ovoga veoma je važno da znate šta nikako ne smete da poklonite vašoj dragoj snaji:

1. Sprave za vežbanje

Tegovi za ruke, odeću za fitnes, prostirku za jogu, digitalni brojač koraka i ostale sprave za vežbanje... Čak i da je ona fitnes guru, ne kupujte joj ništa od ovoga. Možda sa ovim poklonom želite da joj poručite kako podržavate njenu želju da ostane fit, ali ona to shvata ovako: Debela si i krajnje je vreme da počneš da vežbaš!

Da bi vam porodica bila srećna i zdrava: Jelka mora da stoji na ovom mestu u kući!

2. Vodič za roditeljstvo

Vi vidite pokon koji će vašoj snajki pomoći da lakše vaspitava decu, a dok ona vidi rečenicu ispisanu velikim slovima: NE ZNAŠ KAKO DA VASPITAŠ MOJU UNUČAD.

Svakom roditelju je potreban savet za pravilan odgoj dece, ali ni jedna snajka ne želi da taj savet dobije od svekrve.

3. Donji veš

Jednostavno ne poklanjajte ovo. Da od vas dobije gaćice ili brushalter, može biti previše čudno i previše intimno. Ako želite neki prijatan poklončić da joj darujete, kupite joj losion za telo ili bade matril, ili kućne papuče...

4. Tesnu ili preširoku garderobu

Garderoba je skoro uvek dobar poklon, ali vodite računa da bude odgovarajuće veličine. Ako joj darujete, na primer, džemper koji je tesan ili preširok, snaja može da pomisli da ne obraćate pažnju na to kako ona izgleda.

5. Političke ili knjige za samopomoć

Ovakav poklon je nepoželjan jer govori: Moraš da se promeniš. Bilo da su u pitanju politički pogledi ili lični izbori. Zaboravite na ovakve knjige kao poklon.

6. Sredstva za čišćenje

Čak i ako ste našli najbolji odstranjivač mrlja ili sredstvo koje uklanja kamenac sa pločica, nikako to ne poklanjajte snaji. Bez obzira koliko je volite i koliko joj želite pomoći, sredstva za čišćenje nisu dobar poklon iz samo jednog razloga: Ponižavajući su.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs