Dirljivo

Bog dao, Bog uzeo: Otkinuta ruža, simbol najvećeg ljudskog gubitka!

Blaga uteha za nepovratni i teški gubitak
Porodica
17:16h Autor:
Foto: Thinkstock

Dirljiva priča o ocu koji je svoju ćerku gajio kao najlepši cvet, pa je izgubio. Blaga uteha pala je na njegovo jadno i tužno srce, a otkinuta ruža bila je simbol takve Božje volje:

 

"Jedan starac imao je divnu ćerku, koju je nežno voleo. Ali, ona iznenada umre. Otac, iako nije bio besan na Boga, ipak je vrlo teško podnosio taj nepovratni i teški gubitak.

 

Starac se potpuno od tada osami u svom domu na kraju sela. Jedino mu je zadovoljstvo bilo što je često išao u obližnji veliki i vrlo lep vrt, koji je bio svojina nekog bogataša. Tu je on svakodnevno provodio po nekoliko sati.

 

Nije viđao nikoga osim vrtlara, jer je domaćin sa svojima većim delom živeo u gradu.

 

Neutešni otac s naročitim zadovoljstvom voleo je da sedi pored jednog ružinog žbuna, na kome je bila samo jedna ruža, ali je to bio cvet neobično lep. Vrtlar, neki dobar čovek, kad je video šta ovaj cvet znači za tužnoga roditelja, obeća mu da će cvet naročito da nadgleda i neće ga nikom dati, da bi starac uživao u ružinoj lepoti i mirisu.

 

Kajem se zbog zla koje sam učinio, od sad ću služiti Bogu: Šokantna ispovest slavnog glumca!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Starac je od tada taj cvet smatrao kao nešto svoje. Ali, avaj! Jednog jutra, na njegovo zaprepašćenje, ruže ne beše više. Neko ju je otkinuo.

 

Šta si učinio?, reče on prekorno vrtlaru, zar mi nisi obećao da ćeš čuvati cvet?

 

Tako je, odgovori ovaj tužno, ali šta sam mogao? Gospodar mi je naredio, da mu baš tu ružu uberem.

 

Vrtlareve reči zvučale su kao muzika otkrivenja u starčevoj svesti, i kao blaga uteha, pale su mu na jadno i tužno srce:

 

I moja je ćerka je bila tako lep cvet, a ja sam smatrao da je bila samo moja. Ali, ona je bila Božija, i Bog je zaželeo da je k Sebi uzme. Bog dao - Bog i uzeo!"

 

Neverovatna priča Rahele Ferari: Zbog ovog događaja je potpuno osedela za par minuta!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs