Stravično

Presuda suda izazvala zgražavanje: Devojčica (16) može da ima seks sa ujakom (48)!

U obrazloženju se navodi da ovaj odnos nije zakonski zabranjen, iako može biti nepoželjan i društveno neprihvatljiv
Porodica 09.11.2016. - 11:44h Autor: jutarnji.hr
Foto: Thinkstock

Prema presudi suda u Nemačkoj, seksualni odnos učenice i njenog ujaka nije protivzakonit i par ima pravo da bude zajedno. Radi se o slučaju tinejdžerke iz Šildova u saveznoj pokrajini Brandenburg, koja je od svoje 13. godine u vezi s 48-godišnjim ujakom.

 

Neobičan ljubavni par prošle godine je pobegao kad su zabrinuti roditelji devojčice pozvali policiju, što je izazvalo policijsku potjeru. Pronašli su ih na jugu Francuske, a nakon povratka u Nemačku devojčica je odbijala da prekine vezu.

 

10 godina bila u vezi sa svojim ocem: Nekadašnja dečija zvezda šokirala priznanjem! (FOTO, VIDEO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Roditelji su je poslali u psihijatrijsku kliniku, ali je puštena s psihijatrije jer je uspela da dođe do advokata koji je organizovao njen otpust i pokrenuo pravnu proceduru borbe za njeno pravo na vezu po vlastitom izboru.

 

Na kraju, sud je odlučio da devojčica Džozefin, sada već 16-godišnjakinja, može da ostane u vezi sa odabranikom svog srca. Prema obrazloženju suda, zabraniti ljubav bilo bi na štetu dobrobiti deteta, kako prenosi Daily Mail.

 

Prizivni sud u Brandenburgu potvrdio je presudu. Prema izreci suda, važno da odnos neobičnog para izađe iz "tajnosti" dodajući da zabraniti ljubav nije u korist deteta. Iako odnos s ujakom može da bude nepoželjan i društveno neprihvatljiv, zakonski nije zabranjen, kako stoji u obrazloženju.

 

U Nemačkoj 14-godišnjaci mogu da stupe u dobrovoljne seksualne odnose, kao u većini evropskih zemalja, ali osoba starija od 21 ne može da ima odnose s osobom mlađom od 15 godina.

 

Uznemirujuća ispovest Beograđanke: Nisam znala da sam bila u vezi sa bratom!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...