Važno

Najvažnije lekcije o ljubavi za vašu kćerku: Ako nauči ovo, lako će naći pravog muškarca!

Izbor životnog partnera znači dobar (ili loš) nastavak života, stoga je naučite da pametno voli
Porodica
17:40h Autor:
Najvažnije lekcije o ljubavi za vašu kćerku: Ako nauči ovo, lako će naći pravog muškarca!
Foto: Thinkstock

Postoje lekcije koje nas mogu naučiti samo naše majke. Neke od tih pouka imaju veze s romantičnom ljubavi jer mame, po tom pitanju, imaju više iskustva i mudrosti od svojih kćerki. Idućih 7 važnih lekcija o ljubavi svaka bi majka trebala naučiti svoju kćerku kako bi ona bila samopouzdana, srećna i zadovoljna:

1. Ti si dovoljna.

Ako postoji ijedna poruka koju kćerka mora da čuje od svoje majke, onda je to ova. Znajući da je dovoljna, vaša će kćerka uvek imati na umu da se ne mora menjati da bi bila voljena. Naučite svoju kćerku da iko ko pokuša da je uveriti u suprotno, nije prava osoba za nju i da neko ko ne vidi koliko vredi, ne zaslužuje da bude u njenom životu.

2. Ne možeš dobiti tuđe poštovanje ako ga prvo ne daš.

I to ne vredi samo za romantičnu ljubav nego i za ljubav koju osećamo prema prijateljima i porodici. I sami morate iskazivati poštovanje kakvo tražite od partnera. Kada se brinete o sopstvenom telu, dobro se hranite, dovoljno se odmarate i fizički ste aktivni, tada će vas privlačiti osoba koja radi to isto.

3. Nemoj izgubiti samu sebe u vezi.

Kada se zaljubi, žena može zaboraviti ko je ona zapravo bez svoje polovice. Vlastite nesigurnosti ili veza ne smeju vas sprečiti da živite život kakav zaslužujete. Zato, naučite kćerku da uvek zadrži svoje interese, prijatelje i vreme koje će provoditi sama. Sve joj je to potrebno kako bi vodila srećan život te kako bi se osećala ispunjeno bez obzira potraje li njena ljubavna veza ili ne. U svakoj osobi ima dovoljno mesta da voli samu sebe i da voli drugu osobu.

Dok su se drugi venčavali, ja sam shvatila ovih 10 stvari: Biti sam je privilegija!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

4. Obrati pažnju na reči i ponašanje svog partnera, ali i potencijalnih partnera.

To je može spasiti od slomljenog srca. Ako dečko koji joj se sviđa kaže da trenutno ne traži devojke, recite joj da mu veruje. Ako se loše ponaša prema svojoj majci, to treba shvatiti kao upozorenje. Ako se osoba ne odnosi dobro prema nekome drugome, to je znaka da se vrlo verovatno neće lepo odnositi ni prema partnerki. Ljudi često svojim ponašanjem i rečima otkriju sve što o njima moramo znati. Kažite svojoj kćerki da se ne zavara verovanjem da ona zna "što je on zapravo mislio".

5. Uđi u vezu i ostani u njoj iz pravih razloga.

Majke moraju naučiti svoje kćerke da prava ljubav znači privrženost, nesebičnost i velikodušnost. Ako tih kvaliteti nema u vezi, ne bi ona trebala biti u njoj. Usamljenost, ponovno proživljavanje prošlosti, pritisci spolja i zajednički prijatelji nisu razlozi da bi se ostalo s nekim u vezi. Nemojte čekati da vaša kćerka doživi krizi da biste joj dali savet. Pomozite joj da nauči kako prepoznati znakove koji joj govore da ne bi trebala ostati s nekime pre nego mora da donese tu odluku.

6. Znaj šta želiš i ostani verna tome.

Ponekad se veza spolja može činiti savršenom, ali iznutra nije sve tako lepo. Možda vaša kćerka daje previše, a ne dobiva dovoljno ili jednostavno oseća da nešto u vezi nedostaje. Recite joj da shvati šta želi i da ne odustaje od ostvarenja tih želja kako bi znala da reši problem ili nastaviti dalje. Naučite svoju kćerku da ima snažnu samosvesnost, a ne da bude osoba kakvom je drugi zamišljaju.

7. I slomljeno srce donosi nešto dobro.

Vašoj kćerki vaš savet i uteha nikada neće trebati više nego onda kada će joj biti slomljeno srce. Recite joj da je u redu da oseća bol, ali i da raskid veze može biti lekcija. Kada izgubi ljubav, žena može naučiti o samoj sebi više nego u bilo kojoj drugoj situaciji. Način na koji se bude ponela sa svojim prvim raskidom, oblikovaće njene buduće veze na vrlo snažan način. To će je naučiti šta želi da prihvati, šta joj zaista treba, kao i kada treba odustati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs