Neverovatno

Roditelji ga držali u kućnom pritvoru 30 godina: Samo smo hteli da ga zaštitimo!

Mediji se pitaju kako je godinama mogao proći nezapaženo od socijalnih službi
Porodica
02:24h Autor:
Roditelji ga držali u kućnom pritvoru 30 godina: Samo smo hteli da ga zaštitimo!
Foto: Thinkstock

Nemačka policija istražuje slučaj para koji je navodno držao svog sina u kući u selu Freienfels blizu bavarskog grada Bajreutha punih 30 godina.

Muškarac, koji sada ima 43 godine, retko je viđan u javnosti otkako je prestao da pohađa školu u dobi od 13 godina.

Policija je izvestila kako je izgledao zanemareno, ali ne i neuhranjeno, te da možda neće dizati prijavu. Majka je lokalnim medijima kazala kako njen sin nije želeo da izlazi iz kuće i da ga je samo želela zaštititi.

Policiji su o ovom misterioznom slučaju prošlog meseca dojavile komšije kada su ga čuli da zapomaže i tada je policija odvela muškarca iz kuće i smestila ga u bolnicu.

Vlasti su odbile da razgovaraju o "spašavanju" i kazali su kako se verovatnije radi o porodičnoj tragediji nego o kriminalnom slučaju.

"Ne znamo tačno koliko dugo je čovek živeo bez normalnog kontakta sa spoljnim svetom, niti kako je situacija u kući izgledala, odnosno da li je mogao izlaziti bez dozvole ili ne", izjavio je policijski glasnogovornik Juergen Stadter novinarima u utorak.

Oteta kao devojčica, 10 godina bila u zatočeništvu: Evo kako danas živi Nataša (28)! (FOTO)

"Možda je sam želeo tako da živi", dodao je.

U sredu su objavili kako dokazi upućuju na to da se muškarac mogao slobodno kretati kroz kuću i da nije bio vezan, te kad je hitna došla da ga pokupi, on nije želeo da ide.

"Očigledno se osećao zaštićenim tamo", naveo je Stadter.

Jedina dokumentacija koju je policija pronašla je stara 30 godina, a pokazuje da je pohađao osnovnu školu koju je potom napustio. Navodno je uprava škole smatrala da nije sposoban da pohađa nastavu.

Njegova majka je rekla da svog sina nikad nisu zaključavali i ponavljala da su ga samo štitili. U bolnici su ga pregledali lekari i terapeuti te će još istražiti da li ima li psihičkih problema. Mediji se pitaju kako je godinama mogao proći nezapaženo od socijalnih službi.

24 godine zaključana i vezana, spavala u sopstvenom smeću: Tragičan kraj zabranjene ljubavi! (FOTO)

Foto: Ilustracija / Profimedia
Foto: Ilustracija / Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs