Iskrena ispovest

Otac nas je ostavio kada sam imao 5 godina: Bolna životna priča mladog Filipa!

Pišem ovu priču jer mislim da je moja mama heroj. U celoj toj patnji kad ju je tata napustio skupila je snage i brinula se za mene. Sad kad sam stariji shvatam koliko je to bilo teško, otkriva Filip (24)
Porodica
10:16h Autor:
Otac nas je ostavio kada sam imao 5 godina: Bolna životna priča mladog Filipa!
Foto: Shutterstock

Sad već imam 24 godine. Tata nas je napustio kad sam imao samo 5 godina. Ne sećam se ni kako izgleda. Samo po slikama koje imamo kući u albumu. Rekla mi je mama da joj je to bio najteži period u životu. On je otišao od kuće jer nije zamišljao brak na taj način. Rekao je da mu je sve to previše. I ja i mama smo previše i otišao je.

Venčali su se kad su bili vrlo mladi i to je valjda razlog zašto je otišao. Hteo je da se zabavlja, a nije hteo da mu mi budemo obaveza. I mama nikad nije tražila nikakvu pomoć od suda ili finansijski. Nije htela ništa da traži od takvog čoveka. Sama je krenula i uspela.

Mama, zašto nas je tata ostavio: Evo šta sam rekla detetu!

Naravno, on se nikad nije ni ponudio niti javio više. I baš zbog takvih stvari koje je uradio nismo hteli ništa od njega. Bio je za nas završena priča. I pišem ovu priču jer mislim da je moja mama heroj. U celoj toj patnji kad ju je tata napustio skupila je snage i brinula se za mene.

Sad kad sam stariji shvatam koliko je to bilo teško. Morala je sve sama. Sama je sve finansirala i pomagala mi kroz celo školovanje. Znam koliko sebi neke stvari nije priuštila tako da meni bude dobro. Nije odustala od mene kao tata. I znam da nisam uvek bio dobar sin jer nisam ni znao šta to znači brinuti se za nekoga, ali sad shvatam i to što je ona radila svih ovih godina za mene užasno cenim.

Zanemarivao je, varao, i na kraju ostavio: Bivša supruga otkrila 4 greške koje su je koštale braka!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Nismo nikada puno pričali o tati. On kako je otišao nije svih ovih godina imao ni potrebu da me poseti i vidi. Užasno je to. Težak osećaj. Zapravo neopisiv osećaj. Neko ko je tvoj otac da nema nikada želju da te upozna na pravi način. Ali zato je mama bila tu za mene i uvek će biti. Biću joj zahvalan ceo život što je napravila čoveka od mene i pomogla mi da prođem kroz svoje nevolje.

Zato mislim da je moja mama heroj i da su sve mame heroji koji se brinu za svoju decu.

Hvala ti, mama, na svemu."

Filip K. iz Osijeka

Mama iz Beograda o kojoj bruji ceo svet: Nećete verovati šta radi sa sinom! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs