Pročitajte i vi

Moja žena više nije zgodna, puna je ožiljaka od carskog reza: Pismo jednog muža zapalilo internet!

Bret je izrekao sve ono što svaka žena treba i mora da čuje u trenutku kada se njeno telo nepovratno menja
Porodica 23.07.2016. - 12:56h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Pisac i novinar Bret Ortler napisao je kolumnu za stranicu Fatherly koji oduševljava žene, a muškarce tera na razmišljanje.

 

Vaspitačica sasula istinu Srbiji u lice: Šta bi se desilo da mame prijavimo socijalnim radnicima?

 

Ovaj suprug i otac dvoje dece poslao je opomenu svakom muškarcu koji je kritikovao telo svoje partnerke nakon porođaja i ona jasno pokazuje sa kakvim se predrasudama žene susreću u sopstvenom domu nakon što na svet donesu dete.

 

Izrekao je ono što svaka žena treba i mora da čuje u trenutku kada se njeno telo nepovratno menja. U nastavku pročitajte delove njegove kolumne koja mnoge ostavlja bez teksta.

 

"Šta sam rekao svojoj ženi o tome kako se njeno telo promenilo nakon porođaja? Apsolutno ništa.

 

Poznato je da se trudnoća ne događa sama od sebe, tako da sam ja direktno odgovoran za promene koje su joj se dogodile. Drugim rečima, dobio sam tačno ono što sam potpisao.

 

Alisa Milano posle porođaja zgodnija nego ikad: Otkrila recept za savršeno telo! (FOTO)

 

Kada ste rekli "Hajde da imamo dete", možda ste zamišljali svog naslednika kako prvi korača Marsom i otkriva lek za rak. Ali takođe ste rekli: "Hej draga, želim da nosiš moje dete 9 meseci. Taj proces dramatično će promeniti nivo tvojih neurotransmitera i dovesti do velikih i trajnih promena tvog uma i ličnosti, a da ne spominjemo neizbrisive promene na tvom telu. Takođe ćeš postati dispanzer mleka i ugojiti se."

 

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

 

Naravno, što više trudnoća partnerka mora da izdrži, to su stvari teže. Mi imamo dvoje dece, ali moja žena bila je trudna četiri puta. To je sveukupno 26 meseci, dve godine mučnine i čudnih prohteva, posledica dojenja i ožiljaka od carskog reza.

 

Razjasnimo nešto. Da, telo moje žene promenilo se nakon porođaja. I, šta onda? Ma kakve promene, ona je još uvek ista ona vatrena crvenokosa kakva je oduvek bila!

 

I moje telo se promenilo. Kada smo se venčali imao sam 27 godina. Dizao sam tegove, trčao i još uvek imao senzibilitet rvača koji sam nekada bio. Jedino što danas dižem je moja ćerka, u dnevnoj sobi kada se igramo aviona.

 

Moje trčanje svodi se na jurenje za našim trogodišnjakom, dok se pravim da sam čudovište iz crtaća. Najveći protivnik sa kojim se danas rvem je odluka hoću li pojesti tri ili šest komada pice kada naručimo dostavu.

 

Srpski dečji psihijatar o vaspitanju i kažnjavanju: Da je batina dobra, ne bi izašla iz raja!

 

Foto: Ilustracija / Profimedia
Foto: Ilustracija / Profimedia

 

Sama ideja osuđivanja tela moje žene toliko je odbojna, sebična i kratkovida.

 

Razmislite o svemu na ovaj način: Da je jedan od vaših prijatelja s fudbala mesecima na bolovanju tokom kojeg se udeblja i naposletku mora na opasnu abdominalnu operaciju, garantujem vam da nikada ne biste razmišljali o njegovim trbušnjacima, ožiljcima ili slabim mišićima. Čestitali biste mu i rekli: Frajeru, preživeo si!

 

Razlika u tom scenariju i trudnoći jeste ta što je vaša partnerka uz sve to čudesno na svet donela ljudsko biće. I to ne bilo kakvo biće - to biće je vaše dete. I to dete je deo vaše porodice.

 

Volim telo svoje žene nakon porođaja zato što svaki put kad ga pogledam u njemu vidim svoju porodicu, a moja porodica ono je za šta vredi živeti svaki dan.

 

I zato što, bez obzira na sve što sam do sada skrivio, još uvek želi da spava sa mnom", zaključio je Bret.

 

Prekipelo joj, ostavila i supruga i decu: Pismo očajnog muža obišlo svet!

 

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...