Isprobajte

Odigrajte na ovu kartu i svekrva će vam jesti iz ruke: Dve taktike koje deluju na najtvrđi orah!

Ne, nije u pitanju oslovljavanje sa "draga mama", ali je garantovano delotvoran način jer ga predlažu i naučnici
Porodica
09:26h Autor:
Odigrajte na ovu kartu i svekrva će vam jesti iz ruke: Dve taktike koje deluju na najtvrđi orah!
Foto: Thinkstock

Upoznali ste muškarca svojih snova, savršeno se slažete, ali nikako da izgradite dobre odnose s njegovom mamom. Pokušavate da joj se "dodvorite" na sve moguće načine, ali ona vas i dalje ne prihvata. Istina, neke majke misle da nijedna žena nije dovoljno dobra za njenog sina, a i teško prihvataju činjenicu da će u životu njenog sina neka druga žena biti na prvom mestu. No "mukama po svekrvi" došao je kraj jer je nauka pronašla najbolji način kako da pridobijete partnerovu majku i učinite je svojom prijateljicom.

Istraživanje grčkog Univerziteta Nikozija bavilo se pitanjem koji je najefikasniji način da žena, odnosno muškarac pridobiju svekrvu i svekra, odnosno taštu i tasta.

"Mišljenje roditelja o tome kakvog bi partnera njihovo dete trebalo da ima, ne slaže se uvek s detetovim izborom. Roditelji tada neretko manipulacijom pokušavaju oterati "neželjenu" devojku ili mladića. Taktika u kojoj se žena ili muškarac pokušavaju zbližiti sa partnerovim roditeljima tako da im kupuju darove, najmanje je delotvorna!

Njegova draga mama, vaša luda svekrva: Najgora iskustva iz stvarnog života!

Kako bi izbegli tu situaciju, pojedinci uzvraćaju manipulacijom pokušavajući promeniti mišljenje partnerovih roditelja i navesti ih da ih prihvate kao savršenog partnera za njihovo dete", objašnjava voditelj istraživanja Menelaos Apostolou, profesor na Univerzitetu Nikozija.

Naučnici su proučili 41 taktiku koje žene i muškarci najčešće koriste kako bi pridobili partnerove roditelje, pri čemu je bilo ispitano nekoliko stotina parova i roditelja iz Grčke i Kipra.

Od svih taktika ispostavilo se da su najefikasnije dve:

1. Taktika "ja sam prava osoba za vaše dete" u kojoj osoba pokazuje partnerovim roditeljima zbog čega je upravo ona idealan partner za njihovog sina, odnosno kćer.

2. Taktika "bez sukoba" u kojoj žena, odnosno muškarac izbegava da reaguje na negativne komentare te izbegava da daje vlastite negativne komentare.

S druge strane, najmanje delotvorne su:

1. Taktika "zbližavanja" u kojoj žena ili muškarac pokušavaju da se zbliže s partnerovim roditeljima tako da im kupuje poklone.

2. Taktika "reci im koliko vredim" u kojoj osoba zahteva od partnera da uveri svoje roditelje da je ona savršena osoba za njega.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs