5 pravila

Uputstvo za snaje: Kako da se ne posvađaš sa svekrvom ovog Božića!

Doktorka Teri smatra da bi praznici trebalo da budu prilika za nove početke i zakopavanje ratnih sekira
Porodica
03:40h Autor:
Uputstvo za snaje: Kako da se ne posvađaš sa svekrvom ovog Božića!
Foto: Shutterstock

Praznici su vreme kada je cela porodica na okupu, ali toplu kućnu atmosferu i te kako mogu da naruše međusobni sukobi.

Svađe se najčešće dešavaju između svekrva i snaja. Doktorka Teri smatra da bi praznici trebalo da budu prilika za nove početke i zakopavanje ratnih sekira, rekla je za Dejli Mejl.

Kako ne biste dozvolili da vam tenzija i nervoza upropaste Novu godinu i Božić, pridržavajte se sledećih nekoliko saveta dr Teri Apter, pisca i psihologa na Kembridž univerzitetu.

Uputstvo za snaje:

Zvezda vodilja: veća je verovatnoća da će svekrva poštovati granice ako je uverite da će i dalje ostati poštovani i značajan član porodice, te da ćete se potruditi da je uključite u porodični život.

Travar joj otkrio kako da otruje svekrvu i prođe nekažnjeno: Evo šta se desilo nakon 6 meseci!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

1. Ne doživljavajte svaku, i najmanju, stvar lično. Na primer, ako se ponudi da "pospremi nered u kuhinji nakon večere", dopustite joj, i ignorišite moguću implikaciju da vam je "kuhinja u haosu".

2. Ako vaša svekrva da neku primedbu u vezi sa tim kako odgajate svoje dete, smireno i kulturno joj stavite do znanja da to želite da radite onako kako vi smatrate da treba.

3. Ne očekujte da vaša svekrva pokaže podjednako interesovanje za novosti iz vašeg života i života vašeg supruga, odnosno njenog sina. Na kraju, ona mu je majka. Najlakše ćete stvari razumeti ako pogledate iz njenog ugla.

4. Ako je vaša svekrva krenula preterano da se meša u sve, nemojte da odlažete razgovor za kasnije. Što joj pre ukažete da to ne radi, to ćete pre sprečiti "širenje" njene loše navike.

5. Recite svom suprugu da bi pred svojom majkom trebalo da pokaže ljubav i poštovanje prema vama. Objasnite mu da time neće biti nelojalan svojoj majci, već će pokazati da ste vas dvoje stvarno pravi par.

Želite bogatstvo i sreću u 2016? Evo gde ne smete da stavljate ukrase!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs