Prave vrednosti

Dirljiva ispovest: Odrasla sam samo s majkom, evo šta sam sve naučila od nje!

U današnje vreme, sve je više razvedenih roditelja i dece koja odrastaju samo uz jednog roditelja. Međutim, da to ne mora da bude tragedija, opisala je ova blogerka
Porodica
10:52h Autor:
Foto: Shutterstock

Da, naravno da je svakom detetu lepše i prijatnije da odrasta uz oba roditelja koji se vole, podržavaju i brinu kako o deci, tako i jedno o drugom. Ali, u današnje vreme, sve je više razvedenih roditelja i dece koja odrastaju samo uz jednog roditelja. Međutim, da to ne mora da bude tragedija, opisala je blogerka Kenzi Re za Elite Daily koja je odrasla s majkom. Otkrila je tri stvari koje je naučila o životu i zbog kojih je stasala u snažnu ženu odrastajući samo uz jednog roditelja.

 

Mama, zašto nas je tata ostavio: Evo šta sam rekla detetu!

 

1. Ne moram nužno da imam muškarca kao podršku

 

"Odrasla sam uz majku koja je jako mnogo radila kako bi meni i mojoj sestri obezbedila sve što nam je potrebno. To je bila žena koja se oslanjala na samu sebe. Ona nam je bila i majka i otac. Savršeno je odrađivala sve svoje uloge, kako one na poslu tako i one u domaćinstvu, i kao roditelj. Svi računi su uvek bili na vreme plaćeni i nikada joj nije bio potreban muškarac na kojeg bi se oslanjala. Njena životna borba se danas u mnogim aspektima odražava na moj brak. Shvatila sam da je imati partnera ili muža, privilegija. Ali ne u smislu da se samo jedno oslanja na ono drugo, već da međusobno treba podjednako da se podržavaju i bodre kroz život."

 

Razvedene pre 30-e: Tri mlade žene otkrile kako su preživele razvod!

 

2. Mi, žene, to možemo

 

"Tokom odrastanja, često sm nailazila na sažaljenje drugih jer su mi roditelji razvedeni. Možda baš zato što sam bila u toj situaciji, nisam shvatala njihovo sažaljenje. Nikada se nisam stidela svog života. Zapravo, bila sam ponosna na svoju marljivu samohranu majku. Odrastala sam gledajući je kako je samostalna i nezavisna. Danas na samohrane majke ne gledam kao na žene kojima je loše jer znam da su u stanju da postignu same sve ono što druge majke postižu uz pomoć svojih muževa. S obzirom da mi tokom odrastanja ništa nije nedostajalo, ispostavilo se da nije loše što sam imala "samo" mamu. Jer moja mama je ionako sve što mi je ikada bilo potrebno."

 

Posle 50 godina braka želeo da ostavi ženu: Na ovakav njen odgovor nije računao!

 

3. Znam kako da budem emotivno jaka

 

"Moja mama je najsnažnija žena koju sam ikada upoznala. I ne kažem to samo zato što je to moja mama. Videla sam kako se bori kroz život na način koji mnogi od nas ne mogu ni da zamisle. Uvek je snažno stajala iza onoga u šta je verovala, ne mareći za tuđa mišljenja. Takva vrsta nezavisnosti ne proizlazi iz slabosti, već iz unutrašnje snage. Ona me je naučila da sledim ono u šta verujem i da se borim za ono što želim. Usadila mi je hrabrost da sklonim od sebe stvari koje loše utiču i koče me u životu, bilo da je reč o nekvalitetnom prijateljstvu, poslu ili ljubavnoj vezi. Ne postoji apsolutno nijedan razlog zbog kojeg bilo koju negativnost koja vas čini nesrećnim, ne bi trebalo da sklonite od sebe.

 

Ne mogu ni da zamislim kako bi moj život danas izgledao da mi se roditelji nisu razveli. Ne mogu da kažem da me uopšte ne zanima, ali, ipak, moja mama je odradila odličan posao u odgoju svoje dece. Ponosna sam na nju i na snagu koju nam je pokazala i prenela. Znam da joj nije bilo lako. Iako ne znam kako joj je to uspevalo, u svakom slučaju sam joj zahvalna za sve što je za nas učinila."

 

Usvojena kao beba: Zažalila što je upoznala svoje prave roditelje!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...