Istraživanje pokazalo

Što više, to bolje: Porodice sa mnogo dece su srećnije

Uprkos mišljenju da se mnogočlane porodice teško nose sa organizacionim i finansijskim obavezama oko dece, porodice sa četvoro i više dece su zapravo najzadovoljnije
Porodica
14:18h Autor:
Što više, to bolje: Porodice sa mnogo dece su srećnije
Foto: Shutterstock

Porodice sa većim brojem dece su srećnije od onih sa jednim detetom! Na prvi pogled iznenađujući zaključak donesen je na temelju petogodišnje studije Univerziteta u Oklendu.

U istraživanju je učestvovalo više stotina ljudi, a među kojima su bile samohrane majke i očevi, porodice sa jednim, ali i više od četvoro dece, kao i istospolni roditelji.

Naučnici su merili zadovoljstvo ispitanika životom, stepen samopouzdanja i nivo socijalne podrške koju dobijaju od okruženja.

Smrt roditelja me promenila za ceo život: Zbog ovih 10 stvari više nikad neću biti ista!

Uprkos mišljenju da se mnogočlane porodice teško nose sa organizacionim i finansijskim obavezama oko dece, porodice sa četvoro i više dece su zapravo najzadovoljnije. Kako su istakli, retko im je dosadno, bližnji im pomažu, a potomstvo je za svaku pohvalu.

Za razliku od ponekad razmaženih jedinaca, deca u velikim porodicama uče kako da budu odgovorna od najranijih dana, a starija pomažu roditeljima u brizi o mlađima.

Muškarci su najčešće okrivljeni za raspad porodice, pa čak i onda kada objektivno nisu odgovorni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs