Istraživanje pokazalo

Što više, to bolje: Porodice sa mnogo dece su srećnije

Uprkos mišljenju da se mnogočlane porodice teško nose sa organizacionim i finansijskim obavezama oko dece, porodice sa četvoro i više dece su zapravo najzadovoljnije
Porodica 19.11.2015. - 16:48h Autor: novi.ba
Foto: Shutterstock

Porodice sa većim brojem dece su srećnije od onih sa jednim detetom! Na prvi pogled iznenađujući zaključak donesen je na temelju petogodišnje studije Univerziteta u Oklendu.

 

U istraživanju je učestvovalo više stotina ljudi, a među kojima su bile samohrane majke i očevi, porodice sa jednim, ali i više od četvoro dece, kao i istospolni roditelji.

 

Naučnici su merili zadovoljstvo ispitanika životom, stepen samopouzdanja i nivo socijalne podrške koju dobijaju od okruženja.

 

Smrt roditelja me promenila za ceo život: Zbog ovih 10 stvari više nikad neću biti ista!

 

Uprkos mišljenju da se mnogočlane porodice teško nose sa organizacionim i finansijskim obavezama oko dece, porodice sa četvoro i više dece su zapravo najzadovoljnije. Kako su istakli, retko im je dosadno, bližnji im pomažu, a potomstvo je za svaku pohvalu.

 

Za razliku od ponekad razmaženih jedinaca, deca u velikim porodicama uče kako da budu odgovorna od najranijih dana, a starija pomažu roditeljima u brizi o mlađima.

 

Muškarci su najčešće okrivljeni za raspad porodice, pa čak i onda kada objektivno nisu odgovorni.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...