Korisno znati

Pažnja, roditelji: Ovo treba da znate pre nego što kupite detetu prvi mobilni telefon!

U današnje vreme nije čudno da dete zbog pritiska vršnjaka zahteva skup mobilni, ali roditelj treba da objasni detetu da to nije stvar prestiža, već potreba
Vaše dete & vi
01:10h Autor:
Pažnja, roditelji: Ovo treba da znate pre nego što kupite detetu prvi mobilni telefon!
Foto: Thinkstock

Upotreba mobilnog telefona kod dece ima svoje dobre i loše strane.

Ovi uređaji su postali neophodni, ali roditelji treba da znaju koji su rizici upotrebe istih, i nauučiti dete o pravilima i sigurnom ponašanju na internetu.

Dete i roditelj treba da imaju pravila korišćenja mobilnog, kako kod kuće, tako i u školi. U kojoj dobi će dete dobiti telefon, zavisi od deteta do deteta. Uz mobilni morate vrlo jasno da kažete i svoja pravila o kojima nema pregovaranja.

Odgovornost bi trebalo da bude vodilja, a ne dostupnost i praktičnost. U današnje vreme nije čudno da dete zbog pritiska vršnjaka zahteva skup mobilni, ali roditelj treba da objasni detetu da to nije stvar prestiža, već potreba.

Ako roditelj učini suprotno, šalje detetu pogrešne poruke o vrednostima i novcu. Takođe, važno je da roditelji kupovinom mobilnog ne kupuju detetovu ljubav.

Ukoliko roditelj proceni da detetu još ne treba telefon, važno je da to detetu i objasni. Roditelj je taj koji odlučuje, ali istovremeno je važno da uvaži i osećanja deteta.

Razmaženo i histerično dete: 5 dokaza da ste ga vi učinili takvim!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs