Pomozite

Rasplakaće vas priča ove bake iz Banja Luke: Molim za sve kojima je teže nego meni! (FOTO)

Priča o ovoj starici iz Banja Luke rasplakala je sve ljude dobre duše, evo o čemu se radi
Porodica 29.10.2015. - 21:39h Autor: Stil
Foto: Printscreen/ Facebook/ Sladjana Trivic

Ovih dana je internet preplavljen pričom o baki sa Banjalučke pijace koja iz dana u dan sedi na hladnom betonu i prodaje čajeve i druge sitnice.

 

Sve je počelo kada je devojka iz Banja Luke podelila status na Fejsbuku koji glasi ovako:

 

"Teška oktobarska magla je pritiskala grad. Gledala sam u promrzle ruke gunđajući jer mi je hladno. Onda sam je ugledala. Sedela je mirno između trgovaca koji su vikali i bez reči stiskala kalendar. Prišla sam i sela pored nje. Podelila je karton sa mnom, ljuteći se što sedam na hladan beton. Ona je, kaže, navikla. Ne zna koliko kilometara pređe do Tržnice.

 

Probudi se u zoru, pa polako. U danu na čiji spomen se njeno lice pretvara u grč, izgubila je jedino dete. Od tada je sama. Posao joj ne pada teško. Teško bi joj bilo da mora da traži od drugih. Ove godine je vreme uništilo biljke pa je jedva našla koju za prodaju. Na sirotinju, kaze, udara i covek i Bog. Ne ljuti se. Terala je i inspekcija ali za štand para nema pa neka "oni gore" rade šta hoće. Leti je toplo, pa joj sedenje od 7 do 16h ne predstavlja problem. Zimi je najteže.

 

Usvojili napuštenu bebu: Rasplakaće vas trenutak kada su je ugledali! (VIDEO)

 

 

 

 

Hladnoća sa lakoćom savlada slabo staračko telo pa ostaje samo dok ne proda dovoljno da kupi hranu. Tada sva nada staje u neke užurbane korake, koji kraj nje prolaze kao da ne postoji. Pitala sam je da objavim priču a ona je naglasila da uslikam robu, pa da narod probere ako mu nešto treba jer neće milostinju. Na rastanku mi je obećala da će se moliti za mene. Moli se kaže i za sve ljude kojima je teže nego njoj. A ima ih mnogo.

 

Udaljavala sam se nesigurnim korakom, stideći se svog gunđanja zbog hladnoće, problema koji su mi jutros bili veliki i neodređenih obrisa nezahvalnosti u mom sećanju.

 

Ona je tamo svaki dan. Sa nadom gleda u vaše korake. Zaustavite ih na pravom mestu.

 

(Dopuna: mnogo ljudi se javilo da pomogne. Pokušaću nešto da izorganizujem pa vam javim sutra da li sam uspela i kako da to uradimo a da je ne uvredimo, jer ne želi milostinju.)"

 

U međuvremenu Slađana Trivić, devojka koja je i pokrenula priču o ovoj baki, pokušava da otvori žiro račun na ime ove starice kako bi joj prikupila kakva - takva sredstva za ugodniju starost.

 

Ako vas je ova priča imalo dotakla, onda pogledajte malo oko sebe, ovakva baka sedi i na vašoj pijaci, ispred vaše omiljene prodavnice i nada se da će vam za oko zapasti baš to što ona prodaje: crkveni kalendar ili neki čaj za hladne zimske dane. Budite čovek i pomozite.

 

Tužna priča doktorke rasplakala Srbiju: Kako sam porodila Milicu!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...