Odličan odgovor

Mislili su da u stomaku nosi bebu: Objašnjenje ih ostavilo bez teksta!

Kada su krenuli da čitaju tekst koji je Emili napisala ispod fotografije, ostali su bez teksta
Porodica
04:40h Autor:
Mislili su da u stomaku nosi bebu: Objašnjenje ih ostavilo bez teksta!
Foto: Shutterstock

Mladoj Amerikanki Emili Bingem dosadilo je da konstantno sluša kako je drugi proganjaju pitanjima kada će ona i suprug imati dete. Odlučila je da im odgovori jednom zauvek!

Na svom profilu na Fejsbuku objavila je fotografiju ultrazvuka bebe u stomaku. Prijatelji su pomislili da je napokon trudna i kliknuli na fotografiju, ali kada su krenuli da čitaju tekst koji je Emili napisala ispod fotografije, ostali su bez teksta.

Evo šta je Emili poručila svima koje je zanimalo kada će ona i suprug imati dete:

"Zdravo svima!!! Sada kad sam pridobila vašu pažnju fotografijom ultrazvuka koju sam uzela sa Gugla, ovo je samo prijateljski podsetnik da se nečiji reproduktivni i prokreativni planovi i odluke vas ne tiču. NE TIČU VAS SE. Pre nego što mladi bračni par koji je oduvek zajedno pitate kada će napokon osnovati porodicu, pre nego što pitate roditelje jedinca kada će poraditi na bati ili seki, pre nego što pitate osobu u tridesetima planira li i kada da ima decu jer biološki sat otkucava, jednostavno stanite. Molim vas, stanite.

Mama genije oduševila svet: Lekciju koju je očitala sinu (13) svako treba da pročita!

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Ne znate ko se bori sa neplodnošću ili je imao pobačaj ili ima zdravstvenih problema. Ne znate ko ima problema u vezi ili je pod velikim stresom ili još nije pravo vreme. Ne znate ko se bori s tim da ima dete ili da ima još dece. Ne znate ko je odlučio da sad nije vreme za to ili da nikada neće biti. Ne znate je li vaše, naizgled nevino, pitanje nekoga povredilo, nanelo mu bol, stres ili učinilo frustriranim.

Naravno, kod nekih ljudi ta pitanja neće probuditi nikakva negativna osećanja, ali iz vlastitog i iskustava mnogih mojih prijatelja mogu vam reći da mnogo češće bude tako.

Zaključak: Bilo da želite da dobijete unuka, ili ste prijatelj ili član porodice sa dobrim namerama ili znatiželjni komšija, to se vas apsolutno ne tiče. Pitajte nekoga čemu se trenutno raduje. Pitajte ga koji mu je bio najbolji deo dana. Ako osoba želi da vas obavesti o nečemu privatnom kao što su planovi o deci, ona će vam to sama reći. Ako ste znatiželjni, pustite da osoba sama odluči kada i ako bude spremna", zaključila je Emili.

Emilin post je dobar podsetnik na to da je roditeljstvo jedna od najprivatnijih tema, ali mnoge kulture prema tome se ne odnose tako. Post je dosad skupio preko 23.000 lajkova i podeljen više od 66.000 puta!

Zakletva jedne mame: Ovo svaki roditelj mora da pročita!

Foto:  Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs