Za roditelje sa decom

Porodični odmor iz snova: 7 najatraktivnijih evropskih gradova! (FOTO)

Postoje mesta u kojima ćete podjednako uživati i vi i vaša deca
Porodica
13:58h Autor:
Porodični odmor iz snova: 7 najatraktivnijih evropskih gradova! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Mnogi gradovi u Evropi prijateljski su nastrojeni prema roditeljima sa decom. Postoji mnogo parkova koje možete posetiti, kao i muzeja i restorana koji će učiniti da se osećate kao kod kuće.

Ovi gradovi zadovoljiće vašu zabavnu stranu i pružiti vam odmor kakav ste oduvek sanjali. Pošto su mnogi od ovih gradova skupi, najbolje bi bilo da putovanje unapred isplanirate.

Evo kojih 7 gradova bi trebalo da razmotrite kada putujete porodično:

1. London

London je veoma lep grad i savršen je za roditelje koje putuju sa svojom decom. Možete posetiti londonski zoo vrt, trg Pikadili, Trafalgar sver, Bakingemsku palatu i Muzej voštanih figura. Iako London važi za jedan od najskupljih gradova na svetu, možete smanjiti troškove putovanja ako ste spremni da nađete smeštaj malo dalje od centra grada.

10 fenomenalnih mesta za koje niste znali da postoje (FOTO, VIDEO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

2. Dablin

Dablin je još jedan porodičan grad u Evropi. Meštani su veoma prijatni i pomoći će vam da se brzo snađete. Možete posetiti Nacionalni muzej Irske i dablinski Zoo vrt.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Pariz

Pariz nije samo grad ljubavi već i grad gde roditelji lepo mogu da se provedu sa svojom decom. Sigurno ćete uživati na vrhu Ajfelovog tornja, u šetnjama kroz prelepe parkove poput Jardin du Luxembourg i Jardin des Tuileries, u mnogobrojnim muzejima i prelepoj arhitekturi. I naravno, nezaobilazni Diznilend za mališane.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4. Rim

Ovu evropsku prestonicu sigurno ćete zavoleti. Obavezno posetite Koloseum i penjite se Španskim stepenicama. Takođe, možete posetiti Vatikan gde se možete diviti Mikelanđelovom remek delu na plafonu Sikstinske kapele. Takođe, sednite u neku od mnogobrojnih picerija i uživajte u prelepom sladoled.

11 magičnih destinacija za koje možda niste čuli (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

5. Berlin

Ovo je još jedan evropski grad koji je postao atraktivan za putovanja sa decom. Berlinski zoo vrt nezaobilazan je, a deca će sigurno uživati. Prevoz u Berlinu je dobar i sa jednog na drugi kraj grada možete da stignete za maksimalno 30 minuta.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

6. Prag

Mnogo ljudi kažu da Prag izgleda kao iz bajke. Arhitektura je rezultat kombinacije različitih stilova, a grad je pun pozitivne energije. Takođe, uživaćete i u ukusnoj hrani.

Kanjo Kristales najlepša reka na svetu? (VIDEO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

7. Barselona

Spisak znamenitosti u Barseloni koje su zaista vredne posete je dug. Vredi odvojiti vreme za Park Guell koji je besplatan ali se spremite na guranje sa mnogobrojnim turistima koji su došli po idealnu fotografiju iz ovog parka, za remek delo Sagrada Familia, u koju ako želite ući morate se spremiti na višesatno čekanje, ali i dve predivne kuće koje možete kroz šetnju posetiti, a to su Casa Batllo i Casa Pedrera.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs