Novo poglavlje

Dosta je bilo stida zbog razvoda: Ohrabrujuće reči za sve žene!

Ako se osećate posramljeno zbog okoline ili imate osećaj krivice, ovo je pravi tekst za vas
Porodica
06:32h Autor:
Foto: Thinkstock

Trejsi Šorn je novinarka i blogerka koja je napisala ohrabrujuć tekst za sve žene koje su prošle kroz razvod i osećaju se loše zbog toga. Koje reči je uputila svim razvedenim ženama, prenosi The Huffington Post.

 

Iskrenost ponekad skupo košta: Muškarac osuđen jer je ženi rekao da je više ne voli!

 

" Moja rođaka nedavno se razvela i primetila sam na njenoj Fejsbuk stranici da je napisala veoma ljubazno "hvala" svim svojim prijateljima i porodici koji su je pomogli u teškom periodu njenog života. Taj težak period života je razvod.

 

To je početak. Novo poglavlje života. I to je razlog za ponos jer ste izdržali bitku. Nemojte se osećati posramljeno jer vas okolina možda posmatra kritički kako ste brzo odustali od zakletve na "večnu ljubav". To nije sramota. Voleli ste svim srcem, verovatno vas je i bivši muž neizmerno voleo, ali odlučili ste da nastavite svako svojim putem. Tu nema razloga za sram.

 

Šokantne uvrede bivših muževa: Spavao bih sa tobom da izgledaš kao tvoja sestra!

 

Pogrešno je ostati u nefunkcionalnom braku samo zato što to okolina od vas očekuje ili zbog toga što se plašite da budete sami. Da, razvod je gubitak. Razvod je svojevrsni pakao koji je i finansijski skup. Ali, razvod može biti i plemenit i hrabar. Ako ste ostavili prevaranta, pokazali ste svoj čvrst stav, podigli ste revoluciju! Izborili ste se za sebe rekavši da želite nešto bolje od života.

 

Verovale ste i verujete u posvećenost. Verovale ste i verujete u ljubav u bolesti i u zdravlju, u porodicu i porodične vrednosti. Razvedene ste jer vaš bivši partner nije delio iste vrednosti, a vi ste odbili da živite u "lažnom" braku.

 

Glavu gore, nema prostora za sram".

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...