Dobro pročitajte

Kad je situacija u kući nepodnošljiva: Kako izmiriti svekrvu i snaju!

Prema staroj tradiciji doba iz kojeg ova priča potiče, snaha je morala da sluša svoju svekrvu i da se pokorava svakoj njenoj želji
Porodica
19:54h Autor:
Kad je situacija u kući nepodnošljiva: Kako izmiriti svekrvu i snaju!
Foto: Shutterstock

Pre mnogo vremena, devojka po imenu Lili se udala i otišla da živi sa suprugom i svekrvom. U vrlo kratkom vremenu, Lili je shvatila da će život sa svekrvom u kući biti nepodnošljiv.

Njihovi karakteri su vrlo različiti i Lili se neprestano ljutila zbog navika svoje svekrve. Povrh toga, svekrva ju je stalno kritikovala.

Mislite da vas svekrva ne voli? Evo kako da se uverite da li ste u pravu!

Prolazili su dani i nedelje. Njihov odnos se nije nimalo popravljao, naprotiv - svađe su bile neprestane. Ali, ono što je bilo još gore jeste činjenica da je, prema staroj tradiciji doba iz kojeg ova priča potiče, snaha morala da sluša svoju svekrvu i da se pokorava svakoj njenoj želji. Sav taj bes i nezadovoljstvo u kući jako negativno se odražavalo i na na muža.

Kada više nije mogla da istrpi svekrvino loše ophođenje i diktaturu, Lili je odlučila da nešto preduzme. Rešila je da poseti očevog dobrog prijatelja, gospodina Huanga, koji je prodavao bilje. Predočila mu je situaciju u kojoj se nalazi, te ga upitala da li može da joj napravi neki otrov, kako bi uspela da reši problem jednom za svagda.

Gospodin Huang

je malo razmislio i odgovorio da će joj pomoći, ali da mora da učini tačno onako kako joj on bude rekao.

"Da, gospodine Huang, učiniću sve što mi kažete”, složila se Lili.

Gospodin Huang je otišao do sobe i nakon nekoliko minuta se vratio sa paketom bilja.

"Ne možeš da koristiš brzo-delujući otrov kako bi se oslobodila svoje svekrve, jer bi ljudi postali sumnjičavi. Zato sam ti napravio mešavinu bilja koja će postepeno podizati nivo otrova u njenom telu. Svaki dan joj pripremi ukusno jelo i stavi malo ovog bilja u njega. I vrlo bitno, kako bismo bili sigurni da niko neće posumnjati u tebe, moraš da budeš veoma oprezna i vrlo prijateljski nastrojena prema njoj. Nemoj da se raspravljaš s njom, usliši joj svaku želju i tretiraj je kao kraljicu“, objasnio je gospodin Huang.

OVDE saznajte šta horoskop otkriva o vašoj svekrvi!

Lili je bila jako srećna. Zahvalila mu se i požurila kući kako bi započela s lukavim planom za svoju svekrvu.

Prolazile su nedelje i meseci, a Lili bi svaki dan svojoj svekrvi posluživala "specijalno pripremljenu" hranu. Zapamtila je šta joj je gospodin Huang rekao o izbegavanju sumnje, te je držala pod kontrolom svoje živce, slušala bi svoju svekrvu i ophodila se prema njoj kao prema svojoj majci. Nakon šest meseci, cela atmosfera u kući se promenila. Lili je toliko naučila da kontroliše svoje živce da skoro nikad više nije bila ljuta ili uzrujana. Već šest meseci se nije prepirala sa svekrvom, koja joj je sada delovala kao mnogo pristupačnija osoba s kojom bi se čak mogla i slagati.

I stav svekrve

prema Lili se promenio. Počela je da voli Lili kao svoju rođenu ćerku. Stalno je hvalila svoju snahu prijateljima i rodbini, i govorila kako bolju snaju nije mogla ni zamisliti. Lili i njena svekrva su se sada ophodile jedna prema drugoj kao prava majka i kćer. I Lilin suprug je bio jako zadovoljan kako su se stvari odvijale.

Jednog dana, nakon mnogo razmišljanja, Lili je odlučila da ponovo poseti gospodina Huanga kako bi ga zamolila za pomoć.

OVDE saznajte koje četiri istine se nikad ne govore svekrvi!

"Dragi gospodine Huang, molim vas da mi pomognete da otrov koji ste mi dali, ne ubije moju svekrvu! Ona se promenila i pretvorila u tako lepu ženu, i ja sam je zavolela kao svoju rođenu majku. Ne želim da umre zbog otrova koji sam joj davala", rekla je tužna snaja.

Gospodin Huang se nasmešio i kimnuo glavom.

“Lili, nemoj da se brineš. Nikad ti ne bih dao nikakav otrov. Bilje koje sam ti dao su vitamini koji poboljšavaju zdravlje. Jedini otrov koji je postojao bio je onaj u tvom umu i tvom stavu prema njoj, ali njega je sad u potpunosti isprala ljubav koju joj pružaš!”

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs