Potresna priča

Nismo ni znali za sindrom iznenadne smrti: Ispovest roditelja čija je beba preminula u snu! (FOTO)

Čarlijeva tragična smrt bila je motiv da ovaj par javno progovori i skrene pažnju javnosti na sindrom iznenadne smrti koji, iako je redak, može da se desi i drugima
Porodica
10:00h Autor:
Nismo ni znali za sindrom iznenadne smrti: Ispovest roditelja čija je beba preminula u snu! (FOTO)
Foto: Facebook

U nedeljama nakon rođenja malog Čarlija, Maura i Sem Henki bili su iscrpljeni. Maurina trudnoća prošla je bez većih komplikacija i bila je puna radosti. Prvo dete ovog para došlo je na svet 6. aprila 2010. godine.

Čarli je bio normalna beba, plakao je, ali ne preterano i voleo je da ga drže roditelji. Ali jedne noći, on je bio nemirniji nego inače i odbijao je da zaspi u svom krevecu.

Zašto plačeš, tata? Poslednje reči devojčice preminule zbog greške lekara otopiće i najledenija srca!

Višenedeljno nespavanje loše je uticalo na Mauru, pa je tata Sem odlučio da je ovaj put zameni - prenosi Yumama.

"Rekao sam joj da ću ja ostati budan i držati ga" - rekao je Sem.

"Zaspao sam na kauču dok sam gledao TV sa njim. Ujutru je Maura došla da nas probudi i da njega nahrani, a on je već bio mrtav" - tužno objašnjava Sem. Čarli je umro na grudima svog oca rano ujutru u sredu, 28. aprila 2010. godine. Istragom je kasnije utvrđeno da je njegova smrt bila rezultat takozvanog sindroma iznenadne smrti.

Naime, ovaj sindrom pokrenut je nesigurnim okruženjem spavanja za bebu – u Čarlijevom slučaju zbog toga što je spavao na grudima svog tate.

OVDE pročitajte priču žene koja se porodila u snu - Beba jedva preživela! (FOTO)

"U prvih šest meseci posle njegove smrti, bilo nam je potrebno vreme da žalimo. Pokušali smo da izbegnemo velika porodična okupljanja. Išli smo na putovanja samo da pobegnemo od svega, jer je bilo toliko tiho u kući" - priseća se Sem.

Tačno godinu dana od dana rođenja njihove bebe, Maura i Sem odlučili su da taj datum proslave sa svojim prijateljima i porodicom jer je Čarli bio nešto najbolje što im se u životu desilo.

"To je bio najsrećniji dan u našem životu, pa smo hteli da ga proslavimo. Našli smo način da obeležimo njegovo postojanje - napravili smo rođendanski ručak za njega, pa otišli na groblje da ga posetimo" - ispričala je tužno Maura.

Čarlijeva tragična smrt bila je motiv da ovaj par javno progovori i skrene pažnju javnosti na sindrom iznenadne smrti koji, iako je redak, može da se desi i drugima.

Porodica u šoku - Sahranili ćerku (10), pa dobili poklone od nje! (FOTO)

"Osvrćući se na naša iskustva sa Čarlijem, ne mogu da se setim da je bilo puno dostupnih brošura o tome kako da beba najadekvatnije spava, a ovaj sindrom bio nam jepotpuno nepoznat. Međutim, to je vodeći uzrok smrti za bebe starosti od jednog meseca do godinu dana" - istakla je Maura, koja sada ima dvoje dece, ali Čarlija nikada neće zaboraviti.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti procenjuje da se u Sjedinjenim Američkim Državama godišnje desi oko 4.000 slučajeva iznenadne smrti odojčadi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs