Ona stvarno najbolje zna

7 stvari zbog kojih je mama bila u pravu: Razumećeš kada budeš velika!

Majke - te mudre žene su pune korisnih životnih saveta koje je uvek dobro znati i upotrebiti
Porodica
14:14h Autor:
7 stvari zbog kojih je mama bila u pravu: Razumećeš kada budeš velika!
Foto: Shutterstock

Kada dođete do određene životne granice i godina, shvatite zapravo da je vaša majka bila po pitanju mnogo toga u pravu. Naravno, ima tu nekih bizarnih saveta koje majke znaju da nam dele, ali sve u svemu, više je stvari o kojima je govorila ispravno i znala najbolje. Od svih saveta koje vam je dala majka među njima sigurno ima i onih pravih korisnih životnih saveta koje je uvek dobro znati i upotrebiti kada treba.

1. Zatvaraj vrata i nosi zaštitu od sunca

Jeste li bili jedno od one dečice koja nikada nisu zatvarala vrata sa sobom? Takvih je mnogo. Ali, ima i mnogo majki koje uvek viču zašto vrata moraju da se zatvaraju. Pogotovo ako se prostorija greje ili je promaja. To tek shvatimo kada odrastemo. Takođe, često deca znaju da se bune zašto moraju da se mažu kremom za sunčanje, nose kapu, ne izlaze na najjače sunce. Sada znate zašto, zar ne?

Slomilo joj se srce svaki put kad biste se rasplakali - OVDE pročitajte stvari koje vam majka nikada nije rekla.

2. U tome ćeš da izađeš?

Pogotovo ako se radi o tinejdžerkama. Mislimo da smo pametne i lepe i divne u tim godinama, zar ne? A zapravo kasnije shvatimo koliko je majka bila u pravu kada nam je govorila da nije pametno obući mini suknju, veliki dekolte, izaći bez jakne na zimu i slično. Pogotovo ćete to videti kada vaša deca dođu u te godine. I vi ćete njima sto puta da ponovite da uzmu jaknu i da se toplije obuku.

3. Nemoj ostati predugo napolju. Ili budna

Da, rečenica koju ste sigurno čuli mnogo puta. Ali nama je baš zabavno da izađemo tokom nedelje, da se opustimo, plešemo ili gledamo filmove do kasno u noć. Sve to ne menja činjenicu da vas ujutru čekaju obaveze, posao, fakultet. I to mama zna jako dobro. A mi ćemo radije da uživamo, da se patimo narednog dana i pijemo treću šoljicu kafe već u deset ujutro da preživimo dan. Poznato?

Supermama stvarno postoji - OVDE pročitajte sve njene moći.

4. Nosi potkošulju. I papuče

Obično mlade devojke ne shvataju važnost nošenja potkošulje. Svima je to glupo i nepotrebno. A verovatno nema osobe kojoj majka nije barem jednom spomenula zašto je potkošulja toliko bitna. I shvatimo to s godinama. Ili kada leđa počnu da nas rasturaju od bolova.

5. Voda je najzdravija i treba je piti što više

Kao deca svi smo ludi za sokovima, a vodu malo ko obožava. Sada kao velike prave dame i žene to znamo – da je voda zaista najzdravija.

Koji su znakovi da se pretvarate u svoju mamu saznajte OVDE.

6. Ne razgovaraj punih usta

S godinama shvatimo koliko je to zapravo nepristojno i nimalo lepo za videti. Kao deca mislimo da smo kul i živciraju nas silna opominjanja u vezi sa tim. Ista stvar je i sa žvakaćom gumom. Volimo da žvaćemo, da pravimo balone, premeštamo žvaku unutar usta. Lako je dok smo deca, oprašta se, ali problem nastaje kada nam ta navika ostane. A to nije nimalo lepo videti, zar ne?

7. Videćeš i razumećeš kada budeš velika

Ofucana i stara fraza, ali tako istinita. I sada vidimo da zapravo i jeste tako. Majka je gomilu puta bila u pravu, ali očigledno svi mi moramo da prođemo neke dogodovštine i faze da bismo to shvatili. I dobro je to, na osnovu toga učimo i kreiramo same sebe kao osobe.

A kojih 8 besmislenih rečenica majke govore svojoj deci pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs