Kristina iz Čačka se probudila u bolnici i ugledala uplakanog oca: Ničega se nisam sećala, od tada nisam stala na noge

Ovu snažnu ženu pratile su velike bitke, ali ona prati svoje snove i ne odustaje

Porodica
20:36h Autor:
Kristina iz Čačka se probudila u bolnici i ugledala uplakanog oca: Ničega se nisam sećala, od tada nisam stala na noge
Foto: preentscreen/Youtube

Kristina Grbović iz Čačka pokazala je neverovatnu snagu i izdržljivost uprkos surovoj igri koju joj je život priredio. U roku od samo dva meseca, doživela je dva teška udarca – izgubila je supruga zbog brzog razvoja bolesti i završila u invalidskim kolicima nakon strašne saobraćajne nesreće. Ipak, umesto da se povuče, Kristina je odlučila da ostane u igri života, hrabro se suočavajući sa svakodnevnim izazovima i postajući ključni glas u borbi za bezbednost u saobraćaju.

Kristina Grbović
foto: preentscreen/Youtube

Nakon venčanja i rođenja ćerke Magdalene, činilo se da Kristinin život ide svojim mirnim tokom, ali to se ubrzo promenilo kada je njenom suprugu dijagnostikovan kancer. Njihov mir trajao je kratko – samo mesec dana nakon postavljene dijagnoze, Kristina je izgubila muža, čime je njena porodica doživela prvu veliku tragediju. Ali sudbina joj nije dala vremena da se oporavi – samo dva meseca kasnije, Kristina je doživela tešku saobraćajnu nesreću. Povrede koje je zadobila bile su toliko ozbiljne da su joj ugrozile život – prelom kičme, probijena plućna maramica, polomljena četiri rebra i snažan potres mozga. Kada se probudila iz kome, istog trenutka je shvatila da više neće moći da hoda. Od tog trenutka, bila je vezana za invalidska kolica.

Kristina Grbović
foto: preentscreen/Youtube

"Mir koji sam imala bio je kratak, a zatim ga je prekinula vest o bolesti mog supruga," počela je svoju priču Kristina. "Samo četrdeset dana nakon što smo saznali za njegovu bolest, izgubili smo bitku." U tom mračnom periodu, jedina svetlost u njenom životu bila je njena mala ćerka Magdalena, kao i podrška porodice i prijatelja. Kristina je u tim teškim trenucima pronašla snagu da ne poklekne, nego da se bori dalje.

Kristina Grbović
foto: preentscreen/Youtube

Njeno prvo izlazak iz kuće nakon smrti supruga bio je tragičan. Tog sudbonosnog dana, 7. oktobra 2016. godine, Kristina je ušla u automobil svog prijatelja, ne obraćajući previše pažnje na vožnju jer ga je poznavala kao opreznog i iskusnog vozača.

Kristina Grbović
foto: preentscreen/Youtube

"Pisala sam poruku snaji kad je moj prijatelj počeo da pretiče po klizavom kolovozu. Automobil je izgubio kontrolu, udario u šahtu i više puta se prevrnuo, a završio je na krovu ispod jednog stovarišta. Bila sam suvozač i nisam bila vezana," priseća se Kristina. Nakon nesreće, shvatila je da više nikada neće moći da hoda, ali je odmah odlučila da se ne preda očaju. "Nisam sebi dala prostora za očajavanje. Znala sam da imam mnogo toga za šta vredeti živeti – pre svega Magdaleninu ljubav i podršku porodice i prijatelja. Bilo bi sebično da se predam."

Kristina Grbović
foto: preentscreen/Youtube

Danas, Kristina vodi ispunjen život, potpuno posvećena svojoj ćerki i svakodnevnim aktivnostima. Ona priprema Magdalenu za školu, vozi je, kuha, usisava, pere i pegla veš, i aktivno trenira stoni tenis. Članica je Reprezentacije Srbije, a slobodno vreme provodi u šopingu ili druženju sa prijateljima. "Za nas dve ne postoji nemoguće," kaže ona sa osmehom, pokazujući koliko snage i hrabrosti nosi u sebi.

Njena poruka onima koji su prošli kroz slične teške trenutke je jednostavna, ali snažna: "Ne odustajte. U moru lošeg, uvek postoji kap nečega lepog."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs