Uroš iz Ljiga zabranio tašti i tastu da mu čuvaju dete: Usudili su se na potez bez našeg znanja, neka sad plate cenu

Jedan otac optužio je roditelje svoje žene da su "trajno oštetili" telo njegove devetomesečne ćerke dok su je čuvali, te je izjavio da im više nikada neće dozvoliti da je čuvaju, a ni viđaju

Porodica
18:26h Autor:
Uroš iz Ljiga zabranio tašti i tastu da mu čuvaju dete: Usudili su se na potez bez našeg znanja, neka sad plate cenu
Foto: Shutterstock

Uroš M., muškarac iz Ljiga, podelio je svoje frustracije na društvenim mrežama, otkrivši kako su njegovi roditelji, bez njegovog znanja i odobrenja, odveli njegovu ćerku, koju je nazvao Talija kako bi zaštitio njen identitet, i probušili joj uši.

On i njegova supruga su se pre toga jasno dogovorili da neće donositi tu odluku dok njihova ćerka ne bude dovoljno zrela da sama odluči. Za Uroša i njegovu suprugu, ovo je bila veoma važna stvar – želeli su da njihovo dete ima pravo na izbor kada je reč o sopstvenom telu. On je naglasio u svojoj objavi na Ispovestima:

„Nikada mi se nije dopadala ideja da se detetu buše uši dok je još malo i ne može samo da se pita o toj odluci. Moji tast i tašta su probušili uši mojoj supruzi dok je bila beba, za nju je to bilo bolno iskustvo i nikada nije nosila minđuše.“

Mladenci
foto: Shutterstock

Prema njegovim rečima, ovaj događaj je doveo do ozbiljnih tenzija u porodici. Uroš je bio posebno pogođen jer je osećao da su njegovi roditelji prekršili njegovo poverenje, da su mu radili iza leđa i dopustili sebi da odlučuju o imidžu njegove ćerke bez znanja roditelja.

Da bi zaštitio Taliju od daljih sličnih situacija, Uroš je odlučio da njegovi roditelji mogu da viđaju unuku samo u njegovom prisustvu, što je izazvalo lavinu negodovanja unutar šire porodice.

„Rekao sam im da joj ne prilaze kad supruga i ja nismo tu. Porodica me osuđuje, govore da preterujem i da sam nepravedan prema njima jer je beskrajno vole. Ne mogu da pređem preko takvog ponašanja“, priznao je Uroš u nastavku objave.

Čak su i njegovi roditelji tvrdili da je njegovo ponašanje preterano i da bi im trebalo dopustiti da provode vreme sa Talijom bez nadzora, kao što su to činili ranije.

Čovek, tužan čovek, lice
foto: Profimedia / Ilustracija

Situacija se dodatno zakomplikovala jer su mnogi članovi porodice stali na stranu Uroševih roditelja, tvrdeći da su oni imali „najbolje namere“ i da probušene uši nisu razlog za ozbiljnu porodičnu svađu.

Ipak, Uroš i njegova supruga su osećali da je njihov roditeljski autoritet narušen i nisu želeli da popuste. Uroš je potražio mišljenje korisnika Ispovesti, postavljajući pitanje:

„Da li preterujem što sada ne želim da ostavljam ćerku na čuvanje kod njih?“

Muškarac
foto: Shutterstock

Većina komentara bila je na njegovoj strani, oštro kritikujući bake i deke što su bez saglasnosti roditelja doneli odluku koja može imati trajne posledice po dete. Neki su čak išli toliko daleko da su taj čin nazvali „trajnim oštećenjem“ devojčicinog tela. Urošu su mnogi korisnici savetovali da ustraje u svojoj odluci, smatrajući da je on, kao otac, jedini koji ima pravo da odlučuje o tako važnim pitanjima vezanim za njegovo dete.

Muškarac, Čovek
foto: Shutterstock

Ovaj incident je postao primer kako, iako bake i deke često žele najbolje za svoje unuke, njihovo uplitanje u roditeljske odluke može izazvati ozbiljne i teške porodične sukobe.

Stil/Ispovesti

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs