Zašto je za dečake važna očinska figura? Ženama je teže da budu stroge prema sinovima iz 1 važnog razloga

Roditeljska figura, kako majke, tako i oca veoma je važna za dete, ali ne mogu roditelji da pruže isto svojim naslednicima, zato je bitna i jedna i druga njihova uloga

Porodica
Zašto je za dečake važna očinska figura? Ženama je teže da budu stroge prema sinovima iz 1 važnog razloga
Foto: Shutterstock

Roditeljski uticaj na razvoj sinova je veoma važan, majke često imaju blaži pristup, dok očevi često igraju ključnu ulogu u pripremi sinova za izazove spoljnog sveta. Očevi pružaju neophodna uputstva i savete o tome kako se sinovi trebaju ponašati, govoriti i predstavljati. Njihova uloga je ključna u oblikovanju karaktera i samopouzdanja mladića.

porodica
foto: Shuterstock

Naravno važno je da se postigne balans između majčinske nežnosti i očevog vođenja, kako bi se sinovi razvili u stabilne i samosvesne mlade muškarce. Period adolescencije je ključan za dečake jer se suočavaju sa složenim situacijama koje zahtievaju smirenost, snagu i pravilno prosuđivanje, stoga prava podrška u ovom periodu može napraviti veliku razliku. Za zdrav i uravnotežen razvoj, sinovima je potrebna podrška oba roditelja, svaki sa svojim jedinstvenim doprinosom, ali ženama je teže da budu stroge prema sinovima nego muškarcima.

Otac zna šta čeka sina van kuće, na način koji žena ne može da razume i postoje stvari koje se dešavaju svim muškarcima, a o kojima nikada ne pričaju sa ženama.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs