Ovo je majka Miloša Bikovića, prelepa dama, a pretrpela je užasnu tragediju: Zanemela od šoka kada joj je sin ovo uradio

Miloš Biković koristi svaku priliku da istake kako ne bi bio danas to što jeste da mu vetar u leđa nije davala majka i bila tu uz njega.

Porodica
10:58h
Ovo je majka Miloša Bikovića, prelepa dama, a pretrpela je užasnu tragediju: Zanemela od šoka kada joj je sin ovo uradio
Foto: ATA Images

Miloš Biković nekoliko godina unazad dominira ne samo na našoj, već i na svetskoj glumačkoj sceni. Po tome na koji način gradi karijeru i niže uspehe, mnogi smatraju da će postati jedna od najboljih umetnika svih vremena kod nas. Za svoj rad već je nagrađen i brojnim priznanjima. Međutim, neretko ističe da mu je porodica na prvom mestu, te da najveću podršku i oslonac u životu ima od majke Marije. I čuveni glumac je istakao da je upravo ona bila junak njegovog detinjstva.

"Mama. Najviše vremena sam proveo sa mamom iako sam se dosta rano osamostalio, to mi je neka karakterna osobina bila i kada sam bio dete, tako kažu, ja se toga ne sećam. Već sa tri godine sam imao svoju neku energiju, svoj neki put i svoju neku logiku. Otac je često bio na putu i radio je u inostranstvu, tako da tata je bio ta figura koja je stalno nedostajala. Naravno, mnogo veća je radost bila kada je tata tu", objasnio je glumac.

Miloš Biković
foto: ATA Images

Roditelji su mu se razveli kada je imao 6 meseci, a smatra da je njihov razlaz ostavio i na njega neke posledice.

"Mislim da ostavlja, to pisholozi mogu da kažu bolje i kompleksnije. Ali koliko sam čitao otac i majka su neophodni za razvoj zdrave psihe. Naravno, ne znači uvek ako su otac i majka zajedno da to garantuje zdravu psihu, moraju i oni da budu koliko toliko zdravi, a možda je nekad i razvod zdraviji za dete od eventualog nasilja. Ali, svakako ostavlja", istakao je.

Poznato je da ima brata Aleksandra koji se pre 11 godina, zamonašio, a na majku je nakon smrti Miloševog oca 2006. godine pao najveći teret u porodici u najosetljivijem periodu glumčevog odrastanja.

Hrabra i snalažljiva majka Marija, kako je Miloš jednom opisao, najzaslužnija je za to što je on danas.

"Njoj moj uspeh nije mnogo važan. Verovala je da ću postati glumac, ali me nije preterano hrabrila u tome. Kada je moja karijera počela da ide uzlaznom linijom, ona me je podržala", rekao je svojevremeno Biković.

A potom je otkrio šta je kupio majci kada je dobio prvi veliki honorar. Tada je ostavio bez teksta, nije mogla da dođe sebi od iznenađenja kada joj je naslednik poklonio stan.

"Kupio sam joj stan u Beogradu, a pre toga sam joj iz Rusije doneo krznenu kapu, koja joj se mnogo dopala. Njoj pokloni nisu toliko važni. Odrastao sam na Karaburmi, a često smo se selili jer nismo imali svoj stan. Moja porodica je nekada bila veoma bogata, a nakon Drugog svetskog rata zbog nacionalizacije smo sve izgubili. Tata je bio direktor velike austrijske firme i zarađivao je dosta novca, ali ja nisam osetio taj lagodan život. Moj brat jeste", ispričao je glumac.

Put do svetske slave

Rođen je 13. januara 1988. godine u Beogradu, a njegov put do slave počeo je rano zahvaljujući glumačkom talentu i predanosti profesiji. Miloš je od malih nogu pokazivao interesovanje za glumu.

Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je diplomirao u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. Još tokom studija, Biković je privukao pažnju svojim talentom, ali njegova popularnost je naglo porasla nakon uloge u filmu "Montevideo, Bog te video!".

Uspeh filma je doveo do nastavka, "Montevideo, vidimo se!", koji je dodatno učvrstio Bikovićev status zvezde u srpskoj kinematografiji. Njegov šarm, talent i prirodna harizma privukli su publiku, a kritika ga je pohvalila kao jednog od najsvetlijih mladih talenata.

1 / 5 Foto: ATA Images

Miloš Biković je postao jedan od retkih srpskih glumaca koji su uspeli da izgrade uspešnu međunarodnu karijeru. Posebno se istakao u Rusiji, gde je postao neverovatno popularan.

Osim glume, oprobao se i kao producent. Njegova producentska kuća "Arhangel Studios" učestvovala je u realizaciji nekoliko projekata, uključujući filmove kao što su "Južni vetar", u kojem je Biković tumačio glavnu ulogu. Film je postigao veliki uspeh u Srbiji i regionu, te je kasnije snimljena i serija.

Biković je poznat po tome što svoj privatni život drži dalje od očiju javnosti. Iako su mediji često spekulisali o njegovim romantičnim vezama, Biković retko komentariše svoj ljubavni život. Poznat je po tome što neguje svoje duhovne vrednosti, te se često pojavljuje kao neko ko govori o važnosti vere i ličnog razvoja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs