Bio sam najsrećniji kad me drug zvao da mu krstim dete: Onda mi je dao spisak zahteva, šokirao sam se i odbio kumstvo

Odbio je kumstvo i za to je imao opravdan razlog

Porodica
13:06h Autor:
Bio sam najsrećniji kad me drug zvao da mu krstim dete: Onda mi je dao spisak zahteva, šokirao sam se i odbio kumstvo
Foto: Shutterstock

Jedan anonimni muškarac podelio je na Redditu kako ga je prijatelj optužio da je sebičan jer je odbio da bude kum njegovom detetu zbog niza apsurdnih zahteva. U početku je prijatelj bio presrećan što je baš njega odabrao za ovu važnu ulogu, ali oduševljenje je brzo nestalo kada mu je predao kovertu s pravnim ugovorom i dugim spiskom neuobičajenih "obaveza" koje kumstvo podrazumeva.

Kum, Krštenje Deteta, Kuma
foto: Shutterstock

Muškarac je ispričao da su on i njegova supruga pre devet godina upoznali drugi mladi par i s njima se sprijateljili, pa ga nije iznenadilo kada su ga pitali da postane kum njihovom još nerođenom detetu. U početku je bio uzbuđen, ali šok je usledio kada je od prijatelja dobio kovertu sa formalnim ugovorom i zahtevima, uključujući i obavezu da se i sam krsti i postane katolik, kao i da detetu pokloni 18.000 funti.

Na Redditu je objasnio da su obe supruge iz Filipina, pa je prijatelj verovatno zbog toga izabrao baš njega, budući da nema bliže porodice koju bi mogao pitati za kumstvo. Međutim, suludi zahtevi koje je dobio brzo su ga ohladili od te ideje.

Beba, Krštenje
foto: Shutterstock

Ugovor je zahtevao da prisustvuje svim važnim katoličkim ceremonijama deteta, poput krštenja i ispovesti, kao i da za svaki događaj donira najmanje 500 funti. Takođe, od njega se očekivalo da do 18. rođendana deteta sakupi oko 18.000 funti za školovanje, dok bi ostatak, kako je pisalo, obezbedili roditelji.

Čovek, tužan čovek, lice
foto: Profimedia / Ilustracija

Kada je pokušao da razgovara s prijateljem i objasni da ne može da potpiše tako zahtevne uslove, prijatelj ga je optužio da je sebičan i prekinuo svaki kontakt s njim, blokiravši i njega i njegovu suprugu.

Muškarac je na kraju zaključio da ne razume kako je on sebičan u ovoj situaciji, dok je njegov prijatelj zahtevao tako nerealne stvari.

Stil/Miror

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs