Novak svojim primerom uči, nacija ga obožava: A na nesvakidašnji način vaspitava decu, idemo iz jednog ekstrema u drugi

Kada je Novak Đoković izašao na balkon na dočeku naših šampiona dočekale su ga ovacije iz publike, negova poruka pogađa u srce

Porodica
Novak svojim primerom uči, nacija ga obožava: A na nesvakidašnji način vaspitava decu, idemo iz jednog ekstrema u drugi
Foto: Printscreen

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dočekan je ovacijama kada je izašao na balkon ispred Starog dvora.

"Ovo je neverovatno u kolikom ste broju. Imao sam čast da izađem na balkon, ali me svaki put iznenađujete i inspirišete. Mislim da niste svesni koliku snagu nam dajete. Ovo je najlepši osećaj koji sportista iz Srbije može da doživi. Hvala vam još jednom! Živela Srbija!" Rekao je on u dahu.

A poruka koju se trudi da prenese svojim navijačima je uvek više nego inspirativna. Pa tako Novak živi ono što propoveda.

Uživa u deceniju dugom braku sa suprugom Jelenom sa kojom ima dvoje dece - sina Stefana i ćerkicu Taru. Jelena i Novak svoju privatnost trude se da sačuvaju od javnosti, a jednom prilikom Đokovićeva supruga progovorila je o majčinstvu.

- Često mi je to teško ukoliko nisam emotivno regulisana i ukoliko me osećanja preplave.To je razlog zbog čega mnogi roditelji reaguju previše popustljivo ili strogo, deca nemaju balans i konstantnost od strane roditelja. Idemo iz jednog ekstrema u drugi. Njima treba normalno okruženje da bi mogli da se razvijaju - rekla je Jelena na početku, te se osvrnula na korišćenje mobilnih telefona kod dece.

Novak Đoković
foto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

- Nećemo se više vraćati unazad na to kako smo mi odrastali, deca nažalost jesu izložena ekranima i posledice jesu mnogostruke. Istraživanja kažu da deca imaju poremećaj pažnje, društvene mreže su napravljene tako da stvaraju zavisničko ponašanje. U jako kratkom periodu pogledaju dosta sadržaja, njihov mozak je treniran da menja mnogo informacija i ne možemo da vidimo decu koja uspevaju da zadrže pažnju u razgovoru i školama, a da ne pričam o drugim problemima. Nadam se da ćemo naći bolje rešenje - objasnila je Jelena, koja se takođe sa tim bori.

- Uspešno se još uvek borim, moja deca imaju devet i šest godina, za sada nemaju telefone, niti tablete. U školama se na određenim časovima tableti koriste, ali je to za sada u nekim granicama zdravog razuma - zaključila je Novakova supruga.

Stil / Kurir / Blic

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs