Maša je sama podigla 3 ćerke, a kad se razbolela okrenule su joj leđa: "Nisu znale ni u kojoj bolnici ležim"

Roditelji se žrtvuju za svoju decu i život bi im dali ako zatreba, ali ne vraćaju sva deca istom merom, ispovest nesreće gospođe Maše je živi dokaz za to

Porodica
Maša je sama podigla 3 ćerke, a kad se razbolela okrenule su joj leđa: "Nisu znale ni u kojoj bolnici ležim"
Foto: Thinkstock

Gospođa Maša ni u najgoroj noćnoj mori nije zamislila da će je njene tri ćerke, koje je sama odgajila, ostaviti na cedilu. Dugo je verovala da će sve uspeti, da će, kada srede svoje živote i kada im deca porastu, imati više vremena i volje da je posete, pomognu joj u starosti i pruže bar osećaj sigurnosti . Nije to dočekala.

Samohrana sam majka tri ćerke. Odgajala sam ih, lečila ih, školovala, brinula o njima i za njih. Čak sam prodala i svoje nasledstvo za njihovo obrazovanje. Kad je došlo vreme za venčanje, bila sam spremna i svakom sam pomogla oko venčanja. Kada su se vratili, ponovo sam uskočila koliko sam mogla. Naravno, čuvala sam i svoje unuke dok su bili mali“, kaže gospođa Maša.

„Sve što sam imala otišlo je njima i za njih. A onda sam se ozbiljno razbolela i nisam se lečila. Da bih se spasila, pozajmila sam nešto novca i uzela kredit. Živela sam na kori hleba. Tada me je jedna ćerka posetila samo nekoliko puta, i to usput. Druge dve nisu ni znala u kojoj bolnici ležim. To me je slomilo“, otkriva nam.

Baba, Stara žena, Plače
foto: Ilustracija / Shutterstock

Ono što ju je takođe teško pogodilo jeste saznanje da su se ćerke zbližile sa ocem i njegovom partnerkom sa kojom su se združile. „I ne samo da su se okomili na njega, nego im je bolje sa porodicom njegove druge žene nego sa mnom, koja sam bolesna. Prepuštena sam sama sebi, ako ih pozovem i požalim, kažu da ne znaju kako da mi pomognu”, poverila nam je slomljena žena.

Ona razume unuke, mladost je jednaka ludilu, ali ne može da razume svoje tri ćerke kako kaže: „Ne treba mi ni finansijska pomoć, sama ću to da rešim, ali treba podrška, lepa reč i razumevanje, to mi je baš potrebno“, istakla je odbijena majka koja sama nosi težak krst.

„Što je najgore, rekla sam im da mi sve ovo teško pada i da im zameram što ne brinu o meni, ali su mi one rekle da mi treba psihijatar. Mnogo me boli, ne znam kako da pomognem sama sebi“ završava Maša.

Stil / mojevrijeme.hr

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs