Oglasila se Kejt Midlton: Otkrila da "još uvek nije izašla iz šume", ali i da su deca ključ njenog ozdravljenja

Kejt Midlton pridružiće se svojoj deci, Džordžu, Šarlot i Luisu, ove godine na balkonu za "Trooping the Color" i prvi put će izaći u javnost nakon otkrića da boluje od raka

Porodica
19:58h
Oglasila se Kejt Midlton: Otkrila da "još uvek nije izašla iz šume", ali i da su deca ključ njenog ozdravljenja
Foto: Printscreen Instagram

Princeza od Velsa će se vratiti javnom životu u subotu, kada će zauzeti svoje mesto pored princa Vilijama i njihove dece na balkonu Bakingemske palate na ceremoniji "Trooping the Color".

Kejt će prvi put biti viđena u javnosti na Kraljevom rođendanu otkako je objavila da se oporavlja od raka, a ključni faktor u njenoj odluci je, bez sumnje, želja da bude uz svoju decu.

Njeno prisustvo u porodičnom danu kada Džordž, Šarlot i Luis proslavljaju rođendan svog dede, znači da njena deca neće morati da putuju u povorci bez jednog od svojih roditelja.

Princ Vilijam će učestvovati u paradi na konju, što znači da bi troje dece moralo da putuju u kočiji sa vojvotkinjom od Edinburga u povorci od Bakingemske palate prema konjskoj gardi da Kejt ne ide sa njima.

Kejt Midlton, Princ Vilijam, Princ Luis, Princ Džordž, Princeza Šarlot
foto: Profimedia

Prisustvo njihove majke takođe će biti umirujuće za mlade dok posmatraju prelet sa balkona Bakingemske palate - gde je princ Luis čuveno pokrio uši da bi blokirao buku 2022. godine.

Dok je dan usredsređen na obeležavanje zvaničnog rođendana britanskog suverena i demonstraciju vojne preciznosti, deca princa i princeze od Velsa obično ukradu predstavu svojim razigranim ludorijama.

Prošle godine je maleni Luis bio posebno izražajan na balkonu Bakingemske palate, praveći grimase na licu i igrajući se pred kamerom.

Uprkos više od 1.400 paradirajućih vojnika, 200 konja, 400 muzičara i preletu od 70 aviona, Luis je bio zvezda istorijskog dana.

Obožavaoci su bili oduševljeni kada su videli njegov prepoznatljivi 'talas brisača' tokom pojavljivanja, gde je primećen kako igra mali ples, kao i pozdrav u vojnom stilu.

Kasnije na balkonu, Louis je viđen kako salutira dok je mahao gomili da proslavi paradu "Trooping the Color".

Princ Luis, Kejt Midlton
foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

Simpatičan kraljević je takođe viđen kako baca pesnice u vazduh i duri se dok ga je majka Kejt gledala sa ponosom i zabavom.

Jedan od glavnih trenutaka letenja iznad Bakingemske palate video je 18 borbenih aviona Tajfun na kojima je ispisan kraljev monogram „CR“ – skraćenica od Čarlsa Reksa.

Dok su avioni zujali iznad njih, Kejt je ohrabrivala princa Džordža da mahne gomili dok je zaglađivala kosu princa Luja i pozivala ga da se suoči sa gomilom.

Takođe se smatra da je princeza Šarlot "postala nestrpljiva" tokom razgovora sa Sofi, vojvotkinjom od Edinburga, navodi Miror.

Čitalac sa usana Džeremi Friman je nagovestio da je pitala koliko će taj događaj trajati, navodi agencija.

Stoga ne čudi što je Kejt želela da prisustvuje i vodi svoju decu kroz ovakav događaj visokog profila.

Uoči svog pojavljivanja, Kejt je napisala dirljivu ličnu poruku u kojoj se zahvalila javnosti na podršci u vezi sa njenom dijagnozom raka i otkrila da se raduje prisustvu tradicionalnom svečanom danu.

"Oduševile su me sve ljubazne poruke podrške i ohrabrenja u poslednjih nekoliko meseci. To je zaista uticalo na Vilijama i mene i pomoglo nam oboje u nekim od težih dana.

Dobro napredujem, ali kao što će znati svako ko prolazi kroz hemoterapiju, ima dobrih i loših dana. U tim lošim danima osećate se slabo, umorno i morate da se prepustite svom telu u odmaranju. Ali u dobrim danima, kada se osećate jači, želite da se osećate dobro.

Moje lečenje je u toku i trajaće još nekoliko meseci. U danima kada se osećam dovoljno dobro, radost je baviti se školskim životom, trošiti lično vreme na stvari koje mi daju energiju i pozitivnost, kao i to što počinjem da radim malo od kuće.

Radujem se što ću ovog vikenda prisustvovati Kraljevoj rođendanskoj paradi sa svojom porodicom i nadam se da ću se pridružiti nekoliko javnih angažmana tokom leta, ali isto tako znam da još nisam izašla iz šume.

Učim kako da budem strpljiva, posebno sa neizvesnošću. Uzimajući svaki dan kakav dođe, slušam svoje telo i dozvoljavam sebi da odvojim toliko potrebno vreme da se izlečim.

Hvala vam puno na vašem kontinuiranom razumevanju i svima vama koji ste tako hrabro podelili svoje priče sa mnom."

Kejt Midlton
foto: Splashnews / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Još u martu, princeza je otkrila da je bila podvrgnuta „preventivnoj hemoterapiji“ zbog neotkrivenog oblika bolesti, kaže da je njeno lečenje u toku i da će trajati nekoliko meseci.

U znak obeležavanja najnovije vesti, Kensingtonska palata je takođe objavila zadivljujući novi portret princeze koji je ove nedelje u Vindzoru snimio Met Porteus, pokazujući kako izgleda dobro i u reflektivnom raspoloženju.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs