Luka je sa 8 godina postao siroče, a tek onda je usledio pakao: Morao je da prođe kroz 25 porodica da bi dočekao čudo

Sudbina najtužnijeg dečaka na svetu konačno je dostigla svetlu tačku

Porodica
Luka je sa 8 godina postao siroče, a tek onda je usledio pakao: Morao je da prođe kroz 25 porodica da bi dočekao čudo
Foto: Printscreen Instagram

Dečak iz Arkanzasa u Sjedinjenim Američkim Državama po imenu Luka sa svojih 8 godina doživeo je tragičnu sudbinu i ostao bez svojih bioloških roditelja i potpuno sam na svetu.

Prema američkom zakonu on je smešten u hraniteljsku porodicu, ali ne zadugo. Za četiri godine promenio je čak 25 različitih hraniteljskih porodica. Kao da je kofer selili su ga iz jedne u drugu kuću, a onda se desilo čudo i on ponovo ima koga da zove mama i tata.

Zbog svoje sudbine prozvan je najtužnijim dečakom na svetu, ali konačno se sve promenilo. Kako piše Fox News Luka je pronašao svoj dom zauvek, njega je usvojio bračni par Kesi i Bredli Kisindžer.

- Znam da će ovo biti zauvek... Mislio sam da nikad neću imati svoj dom i porodicu koja me voli - rekao je maleni Luka drhtavim glasom.

Kako je objasnila Kesi, ona je odrasla u velikoj porodici gde je pored svoje rođene braće i sestra bilo i usvojene dece. Kad je čula za nesrećnu subinu malenog Luke rešila je da stvar preuzme u svoje ruke.

U dogovoru sa suprugom usvojili su dečaka i pružili mu topao dom prepun ljubavi. Pored Luke oni imaju dvoje svoje dece ćerku od 14 i sina koji je Lukin vršnjak.

- Oni su najbolji brat i sestra koje sam ikad imao - rekao je stidljivo Luka koji se sjajno uklopio u novu porodicu.

Prema rečima Kesi i Bredlija mnogi ljudi se premišljaju da li da usvoje dete ili ne.

Usvojen dečak
foto: Printscreen Instagram

- Nemojte mnogo razmišljati, jednostavno samo to uradite. Nije lako biti usvojeni roditelj ili hranitelj, ali zapamtite toj deci je još teže. Kao i svakom drugom detetu i njima je potreban stabilan dom, ljubav i podrška dok koračaju kroz život i bore se za svoje mesto pod suncem - rekla je Kesi.

Ona se bori za prava dece u hraniteljskim porodicama i smatra da svako treba da ima porodicu uz sebe bila ona biološka ili ne dok ide kroz život.

- Niko nije zaslužio da bude sam. Pomozimo ovoj deci, jer im je naša pomoć potrebna - poručila je Kesi.

Maleni Luka ne krije da je presrećan što konačno ima svoj dom i raduje se što će moći ponovo da igra fudbal ovog puta sa svojom novom porodicom.

Stil / Srećna republika.rs

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs