Mislili su da su usvojili devojčicu od 6 god iz Ukrajine: Doktori je pregledali i rekli "Bežite, spašavajte živu glavu"

Porodica Barnet usvojila je 6-godišnju devojčicu iz Ukrajine, ali kasnije se ispostavilo da je u pitanju odrasla žena koja se pretvarala da je dete

Porodica
09:51h
Mislili su da su usvojili devojčicu od 6 god iz Ukrajine: Doktori je pregledali i rekli "Bežite, spašavajte živu glavu"
Foto: Printscreen/youtube

Majkl i Kristina Barnet imali su trojicu sinova kada su poželeli da usvoje devojčicu i tako usreće neko ostavljeno dete. Igrom slučaja oni, 2010. godine, usvajaju Natali Grejs, šestogodišnju devojčicu iz Ukrajine.

Nakon toga život im se pretvara u noćnu moru.

Par shvata da imaju posla sa ozbiljno psihički bolesnom ženom, a ne detetom. Ispostavilo se da je Natali, koja ima neku vrstu patuljastog rasta, godinama predstavljala sebe kao dete, dok je u stvari imala oko 22 godine.

Njeni usvojitelji su tvrdili da je Natali probala da otruje Kristinu, a Majkla gurne na električnu ogradu, nakon čega su oni - pokušavajući da spasu živu glavu, svoju usvojenu "ćerku" ostavili u stanu u Indijani, tvrdeći kako ona nema 6 godina, već da je dvadesetdvogodišnja žena sa ozbiljnim psihološkim poremećajem.

Natali Grejs
foto: Printscreen/youtube

Godinama kasnije Kristin i Majkl su optuženi za zanemarivanje deteta, a Majklu se sudilo 2022. godine za čak 4 optužbe: izanemarivanje izdržavanog lica, nanošenje telesnih povreda izdržavanom licu, zavera i zlostavljanje.

Majkl je proglašen nevinim, ali Natali Grejs je nastavila da ga "blati" u javnosti tvrdeći da su je svaki dan hranili smao sendvičima ka kikiriki puterom, rezancima i picom, te kako nije mogla da otvori konzerve koje su joj ostavljali da jede.

I Kristina, koja je sada razvedena od Majkla je takođe oslobođena svih optužbi.

Gde je danas Natalija Grejs?

Natali Grejs
foto: Dr Phil / Ferrari / Profimedia

Nakon što su je Majkl i Kristina napustili, drugi bračni par je odlučio da usvoji Nataliju Grejs, ali im to nije bilo dozvoljeno. Taj par je tvrdio da ništa loše nisu doživeli od Natalije, pa su ostali da brinu o njoj godinama.

2019. godine javila se Ukrajinka po imenu Ana Volodimirivna Gava, koja je tvrdila da je Natalijina rođena majka. I dok je razgovarala za Dejli mejl, ona je opovrgla tvrdnje da je Natalija bila odrasla osoba u vreme usvajanja ili da je bila „sociopata“.

Kasnije je Natali uradila niz laboratorijskih analiza kojima je utvrđena njena starost, te da je tokom usvajanja imala 9 godina - što znači da je bila dete.

"Ovaj komadić papira baca u smeće svaku laž koju su Barnetovi izgovorili o meni. Ovo je tako veliko. Predstavljali su me kao veliko čudovište, a bila sam samo dete."

Majkl je u jednom intervju rekao da je za sve bila kriva njegova bivša žena Kristina, dok je Natali pokušavala da dođe do istine.

"Stvari koje su Kristin i Majkl rekli da sam uradila su laž. Nikada nisam uradila ništa što su Kristin i Majkl rekli da sam uradila. Frustrirajuće je. Veoma je frustrirajuće čuti sve te laži. I zato što više ni sama ne znam ko sam, a stvarno želim da znam ko sam i šta mi se desilo," rekla je ona.

Kristina je s druge strane izjavila:

"Natalija je bila veoma voljen i brižan član moje porodice. Niko u mojoj porodici nije je zlostavljao. Nikad niko nije uzeo kaiš i pretukao Nataliju. Bilo kakva disciplina prema Nataliji je bila vrlo minimalna i nije bila van granica normalnog roditeljstva."

Iako je Kristin napomenula da je imala „dobre i loše dane kao mama“, ona je insistirala da su Natalijine optužbe protiv nje prethodno „istražene“ i da su „odbačene kao neosnovane“.

"Ona je optuživala ljude da su je zlostavljali, a u stvari je ona povređivala druge ljude. Ona je optužila za zlostavljanje komšije, nastavnike, decu sa kojom je išla u školu. Nemoguće je da su je svi zlostavljali.

Razumem da je Natalija koristila svoj izgled kako bi manipulisala ljudima. Verujem u to jer sam provela brojne sate u bolnici i na terapiji pokušavajući da razumem i pomognem Nataliji i misleći da bismo mogli da pronađemo koren problema. Na kraju sam saznala da je ona sociopata. Iskreno razmišljam o toj dijagnozi i još uvek osećam saosećanje prema njoj i nadam se da će joj biti dobro u životu," izjavila je Kritsina nedavno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs