Prvi razvedeni predsednik SAD dao savet sinu na venčanju: Svaki muškarac može varati, to ne zahteva muškost, ali ovo ne

Američki predsednik Regan svom sinu je dao savet koji zlata vredi: „Čovek koji u brak uloži upola manje nego što bi trebalo, dobija isto zauzvrat"

Porodica
Prvi razvedeni predsednik SAD dao savet sinu na venčanju: Svaki muškarac može varati, to ne zahteva muškost, ali ovo ne
Foto: Profimedia

Bivši Američki predsednik Ronald Regan i njegova druga supruga Nensi Regan živeli su zajedno 52 godine, a njihova porodica je oduvek bila primer harmoničnih odnosa.

Zanimljivo je da je Regan postao prvi razvedeni predsednik SAD. Njegov brak sa glumicom Džejn Vajtmen raskinut je na inicijativu njegove supruge. Očigledno, karakter holivudske lepotice nije bio lak, jer je mesec dana nakon venčanja započela brakorazvodni postupak sa svojim drugim mužem. I njen treći brak sa drugim mužem takođe nije dugo trajao.

Godine 1971. Regan, tada guverner Kalifornije, nije mogao da prisustvuje venčanju svog najstarijeg sina Majkla, kojeg je usvojio sa svojom prvom ženom Džejn, te mu je poslao dirljivo pismo sa željama:

Nensi Regan, Ronald Regan
foto: Profimedia

„Dragi Majk, sigurno si čuo mnoge viceve ​​koje velikodušno dele svi „nesrećno oženjeni“ i cinici. Sada, u slučaju da ti ovo niko nije pomenuo, evo još jedne tačke gledišta: danas ulaziš u najvažniji i najsmisleniji odnos koji postoji u ljudskom životu.

Neki muškarci misle da je jedini način da dokažu svoju muškost tako što će proživeti te priče iz svlačionice, samozadovoljno uvereni da je „ne boli ono za šta žena ne zna“. Istina je da negde duboko u sebi, čak i ne pronalazeći tragove karmina na kragni njegove košulje i ne uhvativši svog muža sa nesigurnim objašnjenjima gde je bio do tri ujutru, žena uvek zna – i sa tim saznanjem neka vrsta magija nestaje u vezi. Daleko više muškaraca koji gunđaju o besmislenosti braka sami su više krivi za uništenje veze nego njihovi supružnici. Postoji stari zakon fizike koji kaže da zauzvrat možete dobiti samo onoliko koliko truda uložite u to. Čovek koji u brak uloži upola manje nego što bi trebalo, dobija isti iznos.

Naravno, biće trenutaka kada ćeš videti nekoga ili se setiti starih vremena i moraćeš se boriti sa porivom da sebi dokažeš da još uvek možeš biti na vrhu. Ali dozvoli mi da ti kažem kako je zaista sjajan način da dokažeš svoju muževnost i šarm, tako što ćeš biti sa istom ženom do kraja života.

Svaki muškarac može biti idiot i prevariti, to ne zahteva muškost. Ali potrebno je mnogo više da ostanete privlačni i voljeni od žene koja vas je čula kako hrčete, videla vas neobrijanog, pazila na vas kada ste bili bolesni i oprala vaš prljav veš. Uradite sve ovo dok ona oseća topli, unutrašnji sjaj sreće, i čućete zaista prelepu muziku.

Princeza Dajana, Ronald Regan
foto: Profimedia

Ako zaista voliš devojku pored sebe, nikada je nećeš naterati da se ponizi pozdravljajući vašu sekretaricu ili zajedničkog prijatelja, naterajući je da se zapita da li je ona bila razlog vašeg kasnog povratka kući. Kao što ne želiš da se druga žena, upoznajući tvoju ženu, nasmeši u dubini duše, gledajući u nju – ženu koju voliš, znajući da si nju izdao, makar i na kratko.

Majk, ti znaš bolje od većine šta je nesrećan dom i šta može učiniti drugima. Sada je vaša šansa da to uradite kako treba. Nema veće sreće za čoveka nego da na kraju dana prošeta do praga svog doma i zna da neko sa druge strane vrata čeka zvuk tvojih koraka.

S 'ljubavlju, Tata.

PS. Nikada nećeš upasti u nevolju ako kažeš „Volim te“ bar jednom dnevno.”

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs