SNAJI ĆE OPROSTITI PRLJAVU KUĆU, ALI OVU IZJAVU NIKAD NEĆE: Ovih 5 stvari su trn u oko svakoj srpskoj svekrvi

Svekrve su žene pune životnog iskustva, a jednom kad njihova deca stvore svoju porodicu, one žele da ih savetuju i usmere.

Porodica
20:57h Autor:
SNAJI ĆE OPROSTITI PRLJAVU KUĆU, ALI OVU IZJAVU NIKAD NEĆE: Ovih 5 stvari su trn u oko svakoj srpskoj svekrvi
Foto: Shutterstock

Svekrve ponekad prelaze granice dobrog ukusa svojim savetima i preporukama, što može uznemiriti snaje. Ipak, često veruju da znaju šta je najbolje za porodicu. Istraživanja su pokazala da snaje često zameraju svekrvama mešanje u brak, prekidanje njihovih razgovora sa suprugom, uplitanje u vaspitanje dece, kritike izgleda (posebno težine), dolazak nenajavljeno i komentare o finansijama.

Baka
foto: Shutterstock

Nedostatak poštovanja prema tradiciji i porodičnim vrednostima:

Svekrve u Srbiji često cene tradiciju i porodične vrednosti veoma visoko. Ako snaja ne poštuje ove vrednosti ili se ne trudi da ih prihvati, to može izazvati napetost i konflikte.

Nebriga ili neodgovarajuća briga o njihovom sinu i deci:

Svekrve obično žele da vide svoju decu i unuke srećne i dobro zbrinute. Ako primete da snaja ne brine dovoljno o njihovom sinu ili unucima, to može izazvati nelagodu i neslaganje. "Nisam stigla da skuvam ručak", kažu da je izjava koju srpske svekrve najmanje opraštaju snajkama iz sopstvene brige.

Svekrva, Žena, Starija žena
foto: Shutterstock

Loše kulinarske veštine ili nedostatak interesovanja za domaćinstvo:

U mnogim srpskim domaćinstvima hrana ima posebno mesto, i očekuje se da snaja zna da pripremi ukusne i tradicionalne obroke. Nedostatak veština u kuhinji ili nedostatak interesovanja za domaćinstvo može razočarati svekrvu.

Neprilagođavanje ili nepoštovanje svekrvinog autoriteta ili očekivanja:

Svekrve često imaju jasna očekivanja i žele da se snaje prilagode porodičnoj dinamici. Ako snaja ne pokazuje poštovanje prema svekrvinom autoritetu ili se ne trudi da se uklopi u porodičnu strukturu, to može izazvati konflikte.

Svekrva, Snajka
foto: Shutterstock

Nepoštovanje i nedostatak ljubavi prema svekrvinom sinu:

Svekrve često žele da vide svoje sinove voljene i poštovane od strane njihovih supruga. Ako snaja ne pokazuje ljubav i poštovanje prema svom suprugu (svekrvinom sinu), to može uzrokovati ozbiljne nesuglasice između svekrve i snaje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs