JEDNOJAJČANE BLIZNAKINJE UDALE SU SE ZA JEDNOJAJČANE BLIZANCE: Mnogi zaneme od šoka kad vide kako im izgledaju deca

Jednojajčane bliznakinje udale su se za jednojajčane blizance, a njihova deca izgledaju identično.

Porodica
JEDNOJAJČANE BLIZNAKINJE UDALE SU SE ZA JEDNOJAJČANE BLIZANCE: Mnogi zaneme od šoka kad vide kako im izgledaju deca
Foto: Printscreen Instagram/ salyerstwins

Nije neobično da sestre bliznakinje pronađu životne partnere koji su takođe blizanci, a situacija je još zanimljivija kad se radi o jednojajčanim blizancima.

Naime, dvojajčani blizanci, iako su devet meseci proveli zajedno u majčinoj materici, rasli i razvijali se zajedno i na kraju rodili na isti dan, genetski su poput "obične" braće i sestara. Druga je priča s jednojajčanim blizancima koji dele isti genetski materijal. Deca blizanaca su kao i deca bilo kojih sestara ili braće - bratići i sestrične, mogu biti slični ili uopšte ne moraju.

Sestre bliznakinje Britani i Briana iz američke savezne države Virdžinija udale su se za blizance Džoša i Džeremija Salersa, te zatrudnele i rodile u razmaku od nekoliko meseci.

Parovi su se upoznali na Festivalu blizanaca u Ohiju. Britani i Džoš dobili su sina Džeta 2021. godine, a potom su Briana i Džeremi u aprilu iste godine dobili sina Džaksa.

Na Instagram profilu objavljuju fotografije iz svog života, a budući da su oba para jednojajčani blizanci, decu zovu "genetska braća i kvartarni blizanci".

Kvartarni blizanci su deca koja se rađaju u razmaku od nekoliko meseci, a njihovi očevi i majke su takođe blizanci.

(Stil/ roditelji.story.hr)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs