MARIJA SUDSKIM PUTEM IZBACILA SINOVE IZ KUĆE: Imaju preko 40 godina, a hteli da žive na njenoj GRBAČI

Ispovest žene koja je sudskim putem izbacila sinove iz kuće veoma je zanimljiva.

Porodica
13:28h
MARIJA SUDSKIM PUTEM IZBACILA SINOVE IZ KUĆE: Imaju preko 40 godina, a hteli da žive na njenoj GRBAČI
Foto: Shutterstock

Ispovest Marije koja je sudskim putem pokušala da istera svoje odrasle sinove iz kuće, mnoge je zainteresovala budući da mnogi penzioneri dele sličnu sudbinu.

Naime, oba njena sina gaze 5. deceniju, a još uvek žive sa njom u kući. Kako iz kuće nije mogla da ih izbaci diplomatskim putem, rešila je da se obrati sudu. U odluci sutkinje stoji i da ne postoji odredba u zakonodavstvu koja odraslom detetu pripisuje bezuslovno pravo da ostane u domu koji je isključivo u vlasništvu roditelja, protiv njihove volje i isključivo na osnovu porodične veze.

Slično kao i u Srbiji, poznato je da i u Italiji mladi, a i oni malo manje mladi, dugo ostaju da žive sa svojim roditeljima.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Ipak, Marija (75) iz grada Pavia odlučila je da tome stane na kraj i sudskim putem izbaci svoje odrasle i ne više tako mlade sinove iz kuće. Kako pišu lokalni mediji, njeni sinovi imaju 40 i 42 godine.

Žena je pokušala da ubedi sinove, a obojica su zaposleni i sposobni da se sami izdržavaju, da se isele, ali su to odbili.

- Njih dvojica nisu za to hteli ni da čuju - rekla je, a prenose lokalne novine La Provincia Pavese.

Naime, izdržavala ih je dok su bili bez posla i očekivala je da odu od kuće kad pronađu posao. Ali to se nije dogodilo. Umesto toga, dvojica braće nisu doprinosila kućnim troškovima, nisu plaćali račune i nisu joj pomagali u kućnim poslovima, piše italijanski list.

Nakon što njene molbe nisu urodile plodom, odlimama se odlučila na drastičnu meru i od suda zatražila deložaciju. Sutkinja Simona Caterbi presudila je u njenu korist.

Sud je presudio da je u početku, dok su braća bila bez posla, "roditelj bio dužan da ih izdržava". Međutim, nakon što su počeli da zarađuju, "to se više nije činilo opravdanim" s obzirom na to da su "dvojica optuženika stariji od 40 godina", navodi se u presudi.

(Stil/ Najžena)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs