DOBILA JE POZIV: "Ovde Nahida, kod mene je jetra tvog Stefana", Branka je nakon smrti sina uradila nešto NEVEROVATNO

Branka Vasiljević iz Zvornika je majka heroj, donirala je organe svog preminulog sina Stefana i spasila tri života

Porodica
19:18h Autor:
DOBILA JE POZIV: "Ovde Nahida, kod mene je jetra tvog Stefana", Branka je nakon smrti sina uradila nešto NEVEROVATNO
Branka Vasiljević, Foto: Privatna Arhiva

Na društvenoj mreži Facebook podeljena je životna priča Branke i Nihade, koje je život spojio ne tako lepim okolnostima. Ipak, prijateljstvo se rodilo, a između njih postoji jedna neraskidiva veza.

Priče poput ove, nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim i ulivaju nadu u bolje sutra.

"Jedan, na prvi pogled običan susret, ali ovaj susret je više od toga. Branka i njena porodica, nakon što su pre tri godine izgubili dvadesetogodišnjeg sina Stefana, nesebičnom ali pre svega hrabrom i humanom odlukom (ali to je bila i želja pokojnog Stefana), poklonili su organe i tako spasili više života. Dakle, nakon tri godine su skupili snage da potraže primalce organa njihovog preminulog sina.

Ta im se želja ostvarila pre nekoliko dana kada je Branka saznala da Nihada živi sa Stefanovom jetrom. Povezale su se. Nihada je bila srećna, ali Brankina sreća je bila još veća. Stupile su u kontakt telefonom, a nakon toga su imale i prvi susret uživo.

Naime, njen sin Stefan (21) je poginuo pre tri godine. U decembru 2020. godine je doživeo saobraćajnu nesreću, mesec dana je bio u komi. Ležao je u bolnici u Tuzli. Uprkos velikim naporima lekara, posle mesec dana mu je konstatovana moždana smrt.

"Doktorka nas je pitala da li želimo da doniramo ortane. Ja sam istog momenta rekla "može", to je bila Stefanova želja i mi ćemo da mu je ispunimo. Stefan je imao za to želju, jednom kad smo došli sa posla, pili kafu, gledali emisiju kada je tek počela priča o donorstvu i on meni kaže: Mama ja bih rado da sebi otvorim donorsku karticu" kazala je Branka za Naj ženu.

Branka Basiljević
foto: preentscreen/Facebook

Nakon celog procesa ekplantacije organa i poziva pacijenata koji su bili na listi čekanja, osoba koja je dobila Stefanov organ, bila je Nihada iz Kalesije u Bosni i Hercegovni, žena koja je imala problema sa jetrom i bila teški jetreni bolesnik.

"Jednog jutra mi je zazvonio telefon. Neka nepoznata žena. I kaže "Dobro veče, ja sam Nihada, kod mene je jetra vašeg sina Stefana." To je bila i sreća i tuga, i sve se pomešalo... Kad znam da ću ponovo da zagrlim nešto svoje, pa barem taj jedan deo."

Stil/Infobugojno.ba

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs