KADA JE ZATRUDNELA, MAJKA DŽEFA BEZOSA BILA JE TINEJDŽERKA BEZ IGDE IKOGA: Na časove u večernju školu donosila je bebu

Niko ponosniji nije na svoju majku do Džefa Bezosa, jednog od najbogatijih ljudi na svetu.

Porodica
Autor:
KADA JE ZATRUDNELA, MAJKA DŽEFA BEZOSA BILA JE TINEJDŽERKA BEZ IGDE IKOGA: Na časove u večernju školu donosila je bebu
Foto: JOE RAEDLE / Getty images / Profimedia

Džef Bezos je u svetu poznat kao treća najbogatija osoba na svetu sa 167,8 milijardi dolara. Ali njegov početak je bio neverovatno težak.

Njegova majka, Džeklin Bezos bila je tinejdžerka bez novca kada je shvatila da je trudna. Bila je srednjoškolka i živela je u Novom Meksiku. Kada su shvatili da je trudna, čelnici srednje škole su joj zabranili da pohađa časove, pa je morala da napusti školu.

Kako se bunila, odobreno joj je da pohađa nastavu, ali da ulazi i izlazi iz škole 5 minuta nakon što zvono zazvoni. Poenta je bila da trudna tinejdžerka nije smela da se meša sa običnom decom. Takvo je vreme tada bilo.

Džeklin nije smela da izlazi na veliki odmor sa svima ili da jede u školskoj kantini.

Kada je mali Džef imao samo 17 meseci, Džeklin se razvela od muža, biološkog oca Džefa Bezosa, koji se zove Ted Jorgensen.

Sama i bez ikakve perspektive, Džeklin je nekako dobila posao sekretarice koji joj je bio plaćen 190 dolara mesečno. Zbog toga ona uzima sina i odlučuje da se osamostali. Pošto nije mogla da plati telefonski račun, njen otac se dosetio pa je ćerki kupio toki voki, a dogovor je bio da se svako jutro u 7 sati javlja kako bi svojoj porodici rekla kako je.

Džeklin je odlučila da nastavi školovanje. Uporedo sa poslom i čuvanjem deteta, završavala je večernju školu. Profesori su joj dozvolili da dovodi dete na časove. Tako je Džeklin svaki dan iz stana izlazila sa dve torbe i detetom. U jednoj torbi bi nosila svoje knjige, a u drugoj flašice i pelene, neophodne za Džefa.

Na jednom od svojih časova, Džeklin je upoznala svog budućeg muža, Majka Bezosa, koji se sada smatra Džefovim ocem iako mu nije biološki otac.

Kada je Majk dobio posao koji je zahtevao da se porodica preseli, Džeklin je morala da odloži svoj san o diplomiranju na koledžu na dugi niz godina. Osećala je pomalo zavist kada je svoju decu poslala na koledž, a sama ga nije zavšila. Ali nakon nekoliko decenija Džeklin se vratila u školu i zavšila obrazovanje.

Kada je diplomirala, rekla je: "Imala sam 40 godina kada sam diplomirala i osećala sam se kao da sam porasla za glavu."

Džef Bezos će i danas reći da je on najponosniji na svoju majku, te da je upravo ona žena koja ga najviše inspiriše.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs