LINA JE IMALA SAMO 5 GODINA KADA JE RODILA SINA: Evo gde živi danas i zašto nikad nije rekla ko je otac njenog deteta

Lina Medina je imala samo pet godina kada je doktor otkrio da je trudna i to u sedmom mesecu. A 14. maja 1939. rodila je zdravog dečaka po imenu Gerardo.

Lifestyle
Autor:
LINA JE IMALA SAMO 5 GODINA KADA JE RODILA SINA: Evo gde živi danas i zašto nikad nije rekla ko je otac njenog deteta
Foto: Youtube Printscreen / Rarotopía

U rano proleće 1939. roditelji u udaljenom peruanskom selu primetili su da njihova petogodišnja ćerka ima uvećan stomak. Uplašeni da je taj otok tumor, Tiburelo Medina i Viktorija Losea odveli su svoju devojčicu iz porodične kuće u Tikrapu kod lekara u Limi.

Medinin slučaj iznenadio je pedijatre i privukao međunarodnu pažnju koju ona i njena porodica nikada nisu želeli. Do danas, Lina Medina nikada nije rekla vlastima ko je otac, a ona i njena porodica i dalje izbegavaju publicitet i izbegavaju svaku priliku za intervju.

Bio je 14. maj 1939. godine kada je Lina Medina rodila zdravog dečaka carskim rezom. Sa samo 5 godina, sedam meseci i 21 dan postala je najmlađa majka na svetu.

Lina Medina
foto: Youtube Printscreen / Rarotopía

Ali kako je bilo uopšte moguće da Lina Medina zatrudni sa samo 5 godina?

Rođena 23. septembra 1933. u jednom od najsiromašnijih sela u Peruu, Lina Medina je bila jedno od devetoro dece Tiburela Medine i Viktorije Losee. Njena trudnoća u tako ranoj dobi očigledno je bila uznemirujući šok za njene roditelje- i javnost. Ali pedijatrijskim endokrinolozima ideja da bi dete od 5 godina moglo da zatrudni nije bila sasvim nezamisliva.

Veruje se da je Lina imala retko genetsko stanje zvano prerani pubertet, zbog čega se telo deteta prerano promeni u telo odrasle osobe (pre osam godina za devojčice i pre devete za dečake).

Često se uzrok preranog puberteta ne može identifikovati. Međutim, nedavne studije su otkrile da mlade devojke koje su bile seksualno zlostavljane mogu proći kroz pubertet brže od svojih vršnjaka. Dakle, postoje sumnje da bi prerani pubertet mogao biti ubrzan seksualnim kontaktom u ranom dobu.

Lina Medina
foto: Youtube Printscreen / Rarotopía

U slučaju Line Medine, dr Edmundo Eskomel je prijavio medicinskom časopisu da je imala prvu menstruaciju kada je imala samo osam meseci. Međutim, druge publikacije su tvrdile da je imala tri godine kada je počela da ima menstruaciju. U svakom slučaju, bio je to šokantno rani početak.

Dalje ispitivanje 5-godišnje Medine pokazalo je da je već imala razvijene grudi, kukove šire od normalnih i uznapredovao rast kostiju.

Ali naravno, iako se njeno telo rano razvijalo, ona je još uvek bila vrlo malo dete.

Ko je bio otac bebe Line Medine?

Lina Medina nikada nije rekla vlastima ko je otac deteta. Nažalost, moguće je da čak ni ona nije znala. Prerani pubertet delimično objašnjava kako je Lina Medina zatrudnela. Ali naravno, to ne objašnjava sve.

Na kraju krajeva, neko drugi je morao da je oplodi. I nažalost, s obzirom na šanse 100.000 prema 1, ta osoba verovatno nije bio dečak sa istim stanjem kao ona.

Medina nikada nije rekla svojim lekarima ili vlastima ko je otac ili okolnosti napada koji su doveli do njene trudnoće.

Doktorka Eskomel je rekla da „nije mogla dati precizne odgovore“ kada su je pitali o ocu.

Tiburelo, Medinin otac koji je radio kao lokalni kujundžija, nakratko je uhapšen zbog sumnje da je silovao svoje dete. Međutim, on je pušten i optužbe protiv njega su odbačene kada nisu pronađeni dokazi ili izjave svedoka koji bi ga smatrali odgovornim. Sa svoje strane, Tiburelo Medina je oštro negirao da je ikada silovao svoju ćerku.

Lina Medina
foto: Youtube Printscreen / Rarotopía

U godinama nakon rođenja, neke novinske agencije spekulisale su da je Medina možda bila napadnuta tokom neodređenih svečanosti koje su se održavale u blizini njenog sela. Međutim, to nikada nije dokazano.

Kada je trudnoća Line Medine postala opšte poznata, privukla je pažnju iz celog sveta.

Novine u Peruu su bezuspešno nudile porodici Medina hiljade dolara za pravo na intervju i snimanje Line. U međuvremenu, novinari iz Amerike su pokušali da intervjuišu najmlađu majku na svetu.

Čak su date ponude da se porodici plati da dođe u Sjedinjene Države. Ali Medina i njena porodica je odbila da javno priča o tome.

U dosijeu njenog slučaja nalaze se i brojni iskazi lekara koji su je lečili, kao i jasno definisani rendgenski snimci njenog abdomena koji pokazuju kosti fetusa u razvoju unutar njenog tela. Nalaz krvi je takođe potvrdio njenu trudnoću. I svi radovi objavljeni u literaturi prošli su recenziju bez problema.

Šta se dogodilo sa Linom Medinom?

Veliki deo kasnijeg života Line Medine ostaje misterija. Da je i danas živa i ima preko 80 godina.

Dete Line Medine je dobilo ime Gerardo, po lekaru koji je prvi pregledao Linu, a dete je otišlo kući u porodično selo Tikrapo nakon što je pušteno iz bolnice.

Dve godine nakon rođenja, specijalista za obrazovanje dece na Univerzitetu Kolumbija po imenu Pol Kosak dobio je dozvolu da poseti porodicu Medina. Kosak je otkrila da je najmlađa osoba koja je rodila bila „izuzetno inteligentna“ i da je njena beba bila „savršeno normalna“.

"Ona dete doživaljava kao mlađeg brata, a isto tako o njemu brine ostatak porodice", rekao je Kosak.

Akušer po imenu Hoze Sandoval, koji je napisao knjigu o slučaju Medine, rekao je da se Lina često radije igra sa svojim lutkama nego sa svojim detetom. Što se samog Gerarda Medine tiče, on je odrastao misleći da mu je Lina starija sestra. Saznao je istinu kada je imao oko 10 godina.

Dok je Gerardo Medina bio zdrav veći deo svog života, nažalost umro je sa 40 godina 1979. Uzrok smrti bila je bolest kostiju.

Lina je kasnije radila kao sekretarica, udala se za čoveka po imenu Raul i rodila je drugog sina, kada je imala oko 30 godina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs