SNAJA SE ŽALILA NA SVEKRVU, A KAD JE ČULA OVU MUDRU REČENICU ZANEMELA JE OD ŠOKA: Otac Predrag dao je savet zlata vredan

Kako jednostavno rešiti problem sa svekrvom - pitanje je koje muči većinu žena, a otac Predrag dao je mudar savet.

Porodica
Autor:
SNAJA SE ŽALILA NA SVEKRVU, A KAD JE ČULA OVU MUDRU REČENICU ZANEMELA JE OD ŠOKA: Otac Predrag dao je savet zlata vredan
Foto: Printscreen Youtube / Oтац Предраг Поповић

Odnosi između svekrve i snaje često su loši i nefunkcionalni, a kao posledica toga može doći čak i do pucanja braka. Otac Predrag Popović govorio je na ovu osetljivu temu i objasnio kako bi snaja trebalo da se ponaša svekrvi kako ne bi došlo do eventualnih sukoba.

"Dođu mi mladi bračni parovi, imaju problema sa svojim porodicama i kaže snajka: Ja sam rekla svojoj svekrvi...Rekoh, stani! Šta imaš ti sa svojom svekrvom?", započeo je priču otac Predrag.

U nastavku je ukazao na smernice postupanja u odnosu svekrve i snaje, koji po prirodi ima negativnu konotaciju i predispozicije da od lošeg ide ka gorem.

Otac predrag Popović
foto: Printscreen Youtube / Oтац Предраг Поповић

"Šta je tebi tvoja svekrva?", upitao je ženu otac Predrag, na šta je dobio očekivan i jednostavan odgovor: "Pa, ona meni nije ništa. Ona je majka mog muža".

"Onda neka tvoj muž reši to sa svojom majkom", posavetovao ju je otac Predrag Popović. Dalje u svom izlaganju na svom Fejsbuk profilu napomenuo je da je to prva i osnovna svar koju je sam rešio sa svojom suprugom.

"Rekao sam joj: Ti nemaš šta da pričaš mojim roditeljima. To je moj posao. Ne pada mi na pamet da ja pričam sa tvojim roditeljima. To je tvoj posao. Ja svojoj majci mogu da kažem šta god hoću. Ona nikad neće da se naljuti na mene. Ne može. Majka je. Kako može da se naljuti. Majka će uvek da te voli. Prava majka. Moja žena ako kaže nešto to može dvojako da se protumači i napravili smo haos", priča otac Predrag u svom izlaganju.

Na kraju je sumirao najvažnije teze u dve rečenice.

"Znači, moje je da ja svojim roditeljima skrenem pažnju, kad se oni previše upliću u moj brak kad ne treba. A moja žena je tu da ona kaže svojim roditeljima da se ne upliću u brak", zaključuje otac Predrag.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs