MUŽ JE STALNO SA SVEKRVOM I SVEKROM, SA MNOM SAMO PRESPAVA: Uskoro treba da se porodim, a on ni ne obraća pažnju na mene

Ispovest mlade žene koja je žrtva nesnosnog suživota sa svekrvom, svekrom i mužem koji kao da je nastavio da živi s njima, umesto sa svojom ženom.

Porodica
Autor:
MUŽ JE STALNO SA SVEKRVOM I SVEKROM, SA MNOM SAMO PRESPAVA: Uskoro treba da se porodim, a on ni ne obraća pažnju na mene
Ispovest trudne snaje kojoj se svekar i svekrva mešaju u brak, Foto: Shutterstock

Kad se mladi parovi odlučuju na zajednički život, često se kao vrlo logično razmišljanje nametne da sin jedinac ili ćerka jedinica prihvate ponudu roditelja da naprave stan na zasebnom spratu porodične kuće.

Dok se useljavaju cvetaju ruže, a onda se, često i prečesto, životi ukućana pretvore u pakao. Najviše trpi osoba koji je tek ušla u porodicu, baš kao što je slučaj i s trudnom snajom koja se anonimno obratila za savet na FB grupi Mamine tajne.

Žena se požalila da joj se svekrva u sve meša
Žena se požalila da joj se svekrva u sve meša foto: Shutterstock

Ako me samo neko sasluša, biće mi lakše. U braku sam godinu dana, udala sam se za čoveka s kojim sam bila u vezi nešto manje od dve godine, sada imam 24 i trudna sam. Htela sam da za početak odemo u podstanare, jer sam imala posao, a posle bi počeli da gradimo svoju kuću. On se tome protivio te je rekao da u njegovoj roditeljskoj kući ima mesta za nas dvoje i da ćemo napraviti stan u prizemlju, a njegovi će ostati na spratu”, započela je svoju ispovest, pa nastavila:

“Pristala sam na to iako su njegovi bili protiv mene na samom početku veze i dugo su pokušavali da nas razdvoje, budući da nemam fakultet, a oni po tome cene ljude. Smatrali su da nisam dostojna njihovog sina", prenosi Moje vrijeme.

Žena trvdi da je stalno sama
Žena trvdi da je stalno sama foto: Shutterstock

“Čekaj, sine, posao u struci”

Takođe ju je razbesnilo i to što su svom sinu, njenom suprugu, rekli da neće crnčiti i raditi sve i svašta, već neka čeka posao u svojoj struci. Snaja je bila mišljenja da je bolje da radi bilo koji posao za koji mu se ukaže prilika pa uz to može i da traži bolji posao za koji se školovao.

“On ipak radije sluša mamu i tatu. Evo, još uvek živimo od novca koji smo dobili za svadbu. On posao ne traži uopšte, već je postao tatin sluga. Stalno mora nešto da radi za tatu od čega nema ništa osim povremenog sloma živaca. Jedino tada dođe kod mene i jada se da ne može više da podnese to očevo maltretiranje. Kasnije ga opet prođe taj bes, i nastavlja sve po starom”, opisuje. U celoj toj priči, ona, kaže, prolazi pravi pakao. Svekrva i svekar im se mešaju u sve, a ona trpi dok još može.

Njen muž za sve pita majku
Njen muž za sve pita majku foto: Shutterstock

Ćutanje (ni)je zlato

“Nikada nisam htela da mu kažen ni reč protiv njegovih roditelja jer su me moji odgajili tako da sve prećutim i držim u sebi zbog mira u kući. A trudna sam i pod stresom sam svakodnevno, najviše se bojim za dete. Svekrva i svekar ne prestaju s petljanjem u naš odnos, on je s njima 99,9 posto vremena, sa mnom samo prespava. Moram da čuvam trudnoću, ali svejedno kuvam, ali on s tatom doručkuje, ruča i večera, i naravno, s njima pije kafu. Čim otvori oči ni dobro jutro, samo izađe iz kuće”, opisuje nadalje.

Muž se uopšte ne suprotstavlja roditeljima
Muž se uopšte ne suprotstavlja roditeljima foto: Thinkstock

I kao da ovoj mladoj trudnici, u kojoj polako jenjava nada o lepom braku, ovo breme nije dovoljno, sada joj je svekar još rekao i da će s njima u prizemlje doći da žive i njegovi stari roditelji.

”Niko me ništa nije pitao, samo mi je njegov otac došao da kaže da baka i deka moraju da dođi kod nas jer su stari, bolesni i nemoćni. Moj muž ni o tome nije reči rekao. I od tada muž ne razgovara sa mnom, jer sam ja samo ćutjela kad mi je to rečeno. Ne mogu sve to više psihički da izdržim, a za mesec dana me čeka porođaj. S njim nemam baš nikakvu komunikaciju, niti imam njegovu podršku sada kada mi je najpotrebnija”, požalila se.

Žena je sve očajnija a nema gde da ode
Žena je sve očajnija a nema gde da ode foto: Shutterstock

Primila je puno saveta da se skloni iz te toksične sredine, ali ona piše da jednostavno nema gde da ode.

Trenutno nemam gde da se vratim. Kako da zaštitim bebu i sebe od tog prevelikog stresa kojem sam svakodnevno izložena? Samo me trudnoća drži u životu i daje mi snagu za dalje”, očajni je vapaj trudne snaje koja se nije usrećila pod krovom svekrve i svekra.

Pratioci grupe savetuju je da ode iz te kuće. “Kakvi su to ljudi koji svesno ruše nečiji brak, a on to svakodnevno dopušta? Dok ti ne staviš svoje karte na sto i ne kažeš jasno i glasno ili ćemo ovako ili nikako, pa neka izabere, neće biti bolje. Sada ti uz malu bebu baš treba da još stare ljude dvoriš. Ja to ne bih mogla da podnesem. Još da ti je njegova topla reč, podrška i zagrljaj, nekako bi i mogla, ali bez toga svega pitaš se kome ti uopšte tamo trebaš… Idi, sve drugo je produžavanje agonije koja će trajati dok god mu ne okreneš leđa. Ako ni tada ne progleda, neka ga tata i mama nunaju umesto da nunaju unuče”, samo je jedan od mnogobrojnih saveta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs