KO SU I KAKO ŽIVE DECA SILVIJA BERLUSKONIJA: Od 2 majke, a misle JEDNOM GLAVOM, zbog 1 stvari čitav svet im se DIVI

Silvio Berluskoni iza sebe je ostavio petoro dece, a evo kako izgledaju njegovi naslednici i čime se bave.

Porodica
13:03h
KO SU I KAKO ŽIVE DECA SILVIJA BERLUSKONIJA: Od 2 majke, a misle JEDNOM GLAVOM, zbog 1 stvari čitav svet im se DIVI
Ko su i kako izgledaju deca Silvija Berluskonija?, Foto: CLAUDIO PERI / AFP / Profimedia

Svet je iznenadila vest da je Silvio Berluskoni preminuo u 86. godini, a bilo je poznato da je dugo godina vodio bitku sa leukemijom. Osim kao biznismen, ostaće upamćen i kao premijer Italije.

Silvio Berluskoni preminuo je u danas u Italiji
Silvio Berluskoni preminuo je u danas u Italiji foto: Profimedia

Njegovi politički potezi ali i burni događaji iz privatnog života su jedno vreme bili u centru pažnje, a svako je želeo da sazna što više zanimljivijih detalja iz skandala koji su okruživali ovog političara. O njegovom porodičnom životu se takođe dosta pisalo, posebno jer je dva puta bio u braku, a veliku pažnju su počela da privlače i njegova deca.

Silvio je imao veliki porodicu i petoro dece
Silvio je imao veliki porodicu i petoro dece foto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

Berluskoni se 1965. oženio Karlom Elvirom Dal’Oljio sa kojom je dobio ćerku Mariju – poznatiju kao Marinu - i sina Pjera Silvija. Razveli su se 1985. Drugu suprugu, glumicu Veroniku Lario, upoznao je početkom osamdesetih, nakon njenog toples nastupa u predstavi. Sa njom je kasnije dobro troje dece, ćerke Barbaru i Eleonoru i sina Luiđija, a venčali su se tek 1990.

Posebnu pažnju javnosti privukla je priča da je njegovo petoro dece bilo ogorčeno kada je on želeo da se oženi svoju 53 godine mlađu devojku Martu Fašinu. Njegovi naslednici uplašili su se da bi ona mogla da uzme svo bogatstvo, te su zabranili ocu da napravi zvanični ceremoniju i potpiše papir.

Silvio sa Martom
Silvio sa Martom foto: Profimedia

Ko su Berluskonijeva deca koja ocu nisu dopustila da se oženi po treći put?

MARINA BERLUSKONI

Marija Elvira Berluskoni, poznatija svima kao Marina, je najstarija ćerka Silvija Berluskonija.

Marina je više puta javno istakla da obožava svog oca, kojeg je takođe često branila u medijima, kada su o njemu pisani naslovi za malveracije i žurke sumnjivog karaktera.

Od 1996. godine je potpredsednik Fininvesta. Na tom položaju ostaju do oktobra 2005. godine, kada postaje predsednica holdinga. Član je odbora direktora Mediaset SpA, a od oktobra 2008. godine do aprila 2012. godne je u upravnom odboru Mediobanke.

Marina Berluskoni je nauspešnija
Marina Berluskoni je nauspešnija foto: Riccardo Giordano / IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Od 2003. godine počinje da vodi izdavačku kuću Arnoldo Mandadori. Godine 2010. Forbs ju je svrstao na listu najmoćnijih žena na svetu, a ona je zauzela 48. mesta i bila je jedina Italijanka na listi.

Prema Forbsu iz 2008. godine bila je rangirana na devetom mestu najbogatijih naslednika na svetu, sa nasledstvom od 9 milijardi i 400 miliona dolara.

Udata je za Mauricija Vanadia od 2008. godine. On je bivši glavni plesač baleta u Teatru Ala Skala. Sa njim ima dvoje dece: Gabrijela koji je rođen 2002. godine i Silvija koji je rođen 2004. godine.

PJER SILVIO BERLUSKONI

Pjer Silvio Berluskoni rođen je 1969 godine. Izvršni je direktor i predsednik RTI-a i potpredsednik Mediaset grupa. Ima dvoje dece - Lukreciju Vitoriju i Lorenca Matiju.

Pjer Silvio Berluskoni
Pjer Silvio Berluskoni foto: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia

Posebnu pažnju privlači njegova supruga Silvija koja je retko pojavljuje u javnosti, a italijasnki mediji je opisuju kao atraktivnu ženu koja je veliki obožavalac mode.

Posebnu pažnju privlači njegova atraktivna žena
Posebnu pažnju privlači njegova atraktivna žena foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

BARBARA BERLUSKONI

Ona je jedna od tri ćerke italijanskog biznismena, političara i bivšeg premijera Silvija Berluskonija. Ona je poslovna žena, savetni u Fininvestu i član je odbora direktora A.C.Milan.

Ona je rođena u Švajcarskoj 1984. godine, a njena majka je Veronika Lario, druga Berluskonijeva žena. Barbarin kum je bio Betino Kraksi. Ona je imala svoje debitantsko pojavljivanje u Parizu na Balu 2001. godine.

Barbara Berluskoni
Barbara Berluskoni foto: Mimmo Carriero/IPA / Sipa Press / Profimedia

Ova mlada dama je osnovnu školu završila u Milanu, a srednju u Monci. Studirala je filozofiju, a diplomirala je 2010. godine.

Ono što malo ko zna jeste da je bila među najboljima u svojoj klasi. Od septembra 2003. godine, Barbara je član odbora direktora Fininvest SPA.

Ima dva sina, Alesandra i Edoarda sa svojim partnerom Đorđom Valaguzom, a porodica živi u Švajcarskoj. Ona je ranije bila u vezi sa Aleksandrom Patom, profesionalnim fudbalerom.

Barbara je bila najbolji student u svojoj klasi
Barbara je bila najbolji student u svojoj klasi foto: Ermes Beltrami / LaPresse / Profimedia

ELEONORA BERLUSKONI

Eleonora Berluskoni rođena je u Švajcarskoj 1986. godine. Njena majka je druga Berluskonijeva žena, Veronika Lario.

Ima dvoje dece Rikarda i Floru, sa britanskim modelom Gajem Binsem, a vodi veoma povučen privatni život i reko može da se vidi u javnosti.

Eleonora Berluskoni
Eleonora Berluskoni foto: MAX MONTINGELLI / SGP / Profimedia

LUIĐI BERLUSKONI

Luiđi Berluskoni je rođen u Arlešajmu (Švajcarska) 27. septembra 1988. godine. Godine 2011. diplomirao je ekonomiju i finansije na Univerzitetu Luiđi Bokoni u Milanu.

Luđi je Silvijoj najmlađi sin
Luđi je Silvijoj najmlađi sin foto: Maria Parmigiani / AGF / Avalon / Profimedia

Od 2007. do decembra 2015. bio je član Upravnog odbora kompanije Mediolanum S.p.A. Pre dve godine Luiđi je izgovorio sudbonosno Da izgovorio dugogodišnjoj devojci Federiki Fumagali (31), a venčanje je održano u Milanu.

Mladoženjin čuveni otac nije prisustvovao venčanju, a nagađalo se da je razlog tome bio Korona virus, jer je još uvek čekao negativan test na korona virus, kojim je bio zaražen krajem septembra.

Luiđi na svom venčanju
Luiđi na svom venčanju foto: Profimedia

Luiđi i Veronika upoznali su se na Univerzitetu u Milanu 2011. godine, i od tada su u skladnoj emotivnoj vezi. Njihova ljubav prošla je nekoliko velikih testova, ali je na kraju konačno krunisana brakom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs