biljana tipsarević u punom sjaju

"UČIMO IH DISCIPLINI I ZDRAVIM NAVIKAMA" Biljana Tipsarević ćerku subotom vodi na posao, a tradicija se izuzetno poštuje

Lepa kao lutka, vredna i talentovana, upravo je izbacila novu modnu kolekciju, inspirisanu boginjom proleća. To joj ne smeta da bude brižna majka i odana supruga.

Porodica
Autor:
"UČIMO IH DISCIPLINI I ZDRAVIM NAVIKAMA" Biljana Tipsarević ćerku subotom vodi na posao, a tradicija se izuzetno poštuje
Biljana Tipsarević o vaspitavanju dece, Foto: Privatna Arhiva

Biljana Tipsarević daleko je od toga da bude samo lepa i zgodna supruga jednog od naših najboljih tenisera svih vremena. Vrlo odlučno je nakon novinarske karijere zakoračila u modni dizajn i sada je njena odeća stvar prestiža. Biljanin muž Janko uvek je imao njenu nesebičnu podršku tokom aktivnog bavljenja sportom, rodila je dvoje divne dece i sada polako može da ostvaruje i druge ženske snove u mirnijoj luci.

Kako ste proveli za prvomajske praznike? Jeste li putovali nekuda porodično?

- Proveli smo ga nadomak Beograda, sa porodicom i prijateljima. Retki su momenti da smo svi na okupu, jer moja sestra sa porodicom živi u inostranstvu, roditelji u Novom Sadu, a mnogi prijatelji van Srbije su iskoristili vreme da nas posete. Ovaj praznik je bio dovoljan povod da se svi okupimo sa decom i uživamo u prirodi. A i za nas je neuobičajeno da smo 1. maja u domovini. Bilo nam je prelepo.

Biljana Tipsarević
foto: Privatna Arhiva

Koliko učite svoju devetogodišnju ćerku Emili i trogodišnjeg Nou našim tradicionalnim običajima vezanim za Božić, Uskrs i druge naše specifičnosti?

- Vrlo tradicionalno, čak i kad nismo u Srbiji. Iako pohađa englesku školu, gde god je put odnese, Emili ne sme da zaboravi našu tradiciju i srpske običaje.

Na čemu insistirate u njihovom vaspitanju?

- Decu učimo disciplini i zdravim navikama, da ništa ne uzimaju zdravo za gotovo. Emili svake subote ide sa mnom na posao, gde joj zadajem određene zadatke kako bi na vreme imala svest o tome da se za sve u životu treba izboriti. Važno mi je da imaju prave životne vrednosti, koje nikada nisu materijalne prirode. To su isključivo ljubav, međusobno poštovanje i ljubav prema sebi.

Biljana Tipsarević
foto: Privatna Arhiva

Postoji li u vašoj kući čuveno "tatina ćerka" i "mamin sin"?

- Samo kroz šalu, u praksi ne. Oboje upijaju model ponašanja i Janka i mene. Mnogo pričamo sa njima, maksimalno smo posvećeni roditelji, negujemo u njima prirodno usađen karakter... Ali deca su na kraju krajeva ono što mi radimo i kako se mi ponašamo.

Nedavno ste objavili fotografiju prelepog buketa cveća koji ste dobili na poklon od Janka i napisali da je vaš suprug romantičan. Da li je uvek bilo tako i čime vas najviše obraduje?

- On je veoma romantičan, za razliku od mene. Nije tradicionalista da, na primer, 8. mart mora da se obeleži, već on to čini nevezano za bilo koji datum i povod, a to i jeste onda najlepše iznenađenje.

Biljana Tipsarević
foto: Privatna Arhiva

Koliko se vaš porodični život promenio otkad se Janko više ne bavi aktivno tenisom?

- Mnogo. Samim tim što je Emili krenula u školu, imamo druge prioritete, na svet je došao i Noa. Posvećenost deci i njihovom obrazovanju okupira našu pažnju. S druge strane, lično sam mnogo više vremena posvećena poslu i svakodnevno se trudim da unapređujem ono što radim. Samim tim sam i u zadnje dve godine proširila brend na inostrano tržište, pre svega Ujedinjene Arapske Emirate. Dok je Janko profesionalno igrao, uspela sam da balansiram, jer mi je bilo jako važno da budem podrška svom mužu. Ali sada sam se cela dala svojoj strasti, svom poslu, koji živim. Janko je i dalje u sportu i u poslednjih godina ponosna sam na njega koliko je učinio za tenis u našoj zemlji. Napravio je inovativan pristup teniskom iskustvu u određenim prestižnim lancima hotela i rizortova preko svoje kompanije.

Biljana Tipsarević
foto: Privatna Arhiva

Vaš posao modnog dizajnera cveta. Vaše kreacije se kupuju i nose, imate butik u najužem centru grada, a nedavno ste izbacili i novu kolekciju "Hlorida". Poznati ste po glamuroznim haljinama, odelima i ostalim komadima. Da li je i nova kolekcija glam?

- Hvala na lepim rečima, mnogo mi znači da čujem mišljenje žena i devojaka. Za ovu kolekciju inspiraciju sam pronašla u grčkoj mitologiji, boginji cveća i vegetacije Hloridi, koja se često povezuje sa dolaskom proleća. Hlorida je bila poznata po svojoj lepoti, gracioznosti i povezanosti sa prirodom. Znamo je kao ženu Zefira, boga zapadnog vetra. Bila sam fascinirana Hloridinom pričom i odlučila sam da kreiram kolekciju inspirisanu njenom legendarnom gracioznošću i lepotom. Koristeći boje i teksture prirode kao svog vodiča, crpila sam inspiraciju iz nežnih latica cveća, bujnog zelenila šume i tečnih oblina vinove loze i lišća. Paleta boja je takođe inspirisana prirodom, sa nijansama zelene, ružičaste, žute, ljubičaste i plave.

Biljana Tipsarević
foto: Privatna Arhiva

Šta biste preporučili devojkama za proslavu mature, od boja do stila? Kako da budu savršene, a ipak da budu u skladu sa svojim godinama?

- Treba da nose ono što im dobro stoji i da bude u skladu sa njihovim karakterom. A opet, lepo je da budu spremne da izađu iz svoje zone komfora, jer matura je jednom u životu! To je idealna prilika da zasijaju u punom sjaju.

Biljana Tipsarević
foto: Privatna Arhiva

Kad kreirate, na koje detalje najviše obraćate pažnju? Gde se, po vama, najviše greši?

- Poenta i jeste baš u detaljima. Nekima se ti detalji čine nebitnim, ali to je ono što vas izdvaja od drugih. Dobar kroj, kvalitetan materijal, izbor boja koje obeležavaju sezonu po mišljenju Instituta Pantone... Krećem od inspiracije i moje kreativne ploče mudborda, preko mnogo skica koje selektujem. Uvek radimo velike kolekcije, i to minimum četiri-pet godišnje, pratimo tržište, naši klijenti uvek moraju da imaju nešto novo i sveže. Trudim se da u svakoj kolekciji zadovoljim sve potrebe savremenih devojaka i žena, kako za poslovne tako i za večernje i specijalne prilike.

Biljana Tipsarević
foto: Privatna Arhiva

Na leto punite 40 godina, a izgledate kao devojka. Da li su i za vas godine samo broj ili osećate da sazrevanje ima neke velike prednosti?

- Vodim računa o sebi, treniram, negujem se, zdravo se hranim, ali pre svega najviše su zaslužni genetika i moja energija. Imam utisak da sa životnim iskustvom dolaze zahvalnost i prihvatanje sebe i okruženja na najbolji mogući način.

1 / 14 Foto: Privatna Arhiva

Stil.rs/Ljilja Jorgovanović

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs