brendan frejzer

VIŠE OD 10 GODINA SLAVNI GLUMAC JE SAMOHRAN OTAC TROJICI SINOVA: "Uvek sam se čvrsto držao samo jednog pravila"

Biti samohrani roditelj je težak posao, ali glumac Brendan Frejzer ima nekoliko saveta da podeli posle više od decenije i po iskustva u odgajanju svoja tri sina.

Porodica
10:09h Autor:
VIŠE OD 10 GODINA SLAVNI GLUMAC JE SAMOHRAN OTAC TROJICI SINOVA: "Uvek sam se čvrsto držao samo jednog pravila"
Brendan Frejzer, Foto: Hutchins/face to face / Kathy Hutchins / Profimedia

Brendan Frejzer i Afton Smit upoznali su se 1993. godine tokom roštiljanja u kući Vinone Rajder. 5 godina kasnije, par se venčao, a u godinama koje su usledile, dobili su 3 sina — Grifina Artura Frejzera, rođenog 2002. godine; Holdena Flečera Frejzera, rođenog 2004; i Leland Frensis Frejzer, rođenog 2006.

Brendan Frejzer
foto: Profimedia

Frejzer je postao samohrani otac kada su on i Smit odlučili da prekinu brak 2007. godine

Samo godinu dana nakon što im se rodio treći sin, par je odlučio da se razvede i prodao svoj dom u Kaliforniji. U to vreme, Frejzerov publicista je otkrio da su glumac i Smit zajedno održavali blisko i brižno prijateljstvo. Razvod je okončan 2009. godine, a bivši par je nastavio da deli starateljstvo nad svoja 3 sina.

Brendan Frejzer
foto: CHRIS CHEW / UPI / Profimedia

Veliki deo koraka unazad u karijeri bila je zbog njegove dece

U nedavnom intervjuu sa Dru Barimor, koja je takođe samohrani roditelj dve devojčice, Frejzer je otkrio da je napravio pauzu od glume jer je, kao roditelj, samo želeo da uradi ono što je najbolje za njegovu decu.

On veruje da bi stavljanje dece na prvo mesto uvek trebalo da bude prioritet

Zvezda filma Mumija podelila je nekoliko mudrih reči saveta samohranim roditeljima. Na Barimorovo pitanje kako je uspeo da bude samohrani otac svoja 3 sina, Frejzer je naglasio važnost održavanja dobrih odnosa sa partnerom, čak i nakon razvoda ili raskida.

„Imajte odličan odnos sa svojim partnerom i na taj način nikada nećete staviti svoju decu na drugo mesto“, rekao je on.

Brendan Frejzer
foto: Supplied by LMKMEDIA / Landmark / Profimedia

Frejzer iz prve ruke zna koliko izazovno može biti staviti svoju decu na prvo mesto dok žongliraš sa svakodnevnim životnim zahtevima. Barimor je priznala da se bori da napravi mesta za bilo koga osim za svoju decu. Frejzer je objasnio da, kako se približava svojim pedesetim, oseća se kao da konačno postaje roditelj, delimično zahvaljujući pokušajima i greškama koje je iskusio tokom godina.

On veruje da nam greške koje pravimo kao roditelji na kraju pomažu da rastemo i postanemo bolji roditelji. Frejzerov osnažujući savet podseća samohrane roditelje svuda da nisu sami i da njihova ljubav i posvećenost svojoj deci mogu da ih vode čak i u najtežim vremenima.

Brendan Frejzer
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Očinstvo takođe utiče na to kako on donosi odluke

„Sada imam decu i to zaista garantuje kako donosim odluke, šta ću da radim – i šta god da radim, kako se osećam u vezi sa onim što radim. Nekako se ulozi podižu do te tačke da nešto što može izgledati baštenska raznolikost ili 'normalno' postaje mnogo teže“, otkrio je on u iskrenom intervjuu.

Dalje je izrazio da mu je rođenje dece dalo novu perspektivu u karijeri, napominjući da je prvi deo nje proveo crpeći inspiraciju iz svojih likova i scenarija. Ipak, očinstvo je dodalo novi sloj autentičnosti njegovom karakteru.

1 / 6 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs