NAPUSTILA JE POSAO KAKO BI ISPUNILA POSLEDNJU ŽELJU POKOJNE MAJKE: Da li je to najveća glupost koju je mogla da uradi?

Lisa je imala bogatu karijeru u sektoru finansija, kada je zbog poslednje želje svoje majke odlučila da sve napusti. Ali vreme će pokazati da li je to hrabra ili glupa odluka

Porodica
14:54h Autor: ,
NAPUSTILA JE POSAO KAKO BI ISPUNILA POSLEDNJU ŽELJU POKOJNE MAJKE: Da li je to najveća glupost koju je mogla da uradi?
Lisa Stjuart, Foto: Printscreen/Facebook

Majci Lise Stjuart dijagnostikovan je rak u terminalnoj fazi. Majka i ćerka su imale par meseci da se oproste i tom prilikom je Lisi majka rekla da ne zaboravi da iskoristi život maksimalno i da uvek radi ono što je čini srećnom.U tom periodu Lisa je imala bogatu karijeru u finansijama, kao i njen suprug, a imali su i dva dečaka od 10 i od 13 godina.

Pod uticajem majčine poslednje želje Lisa počinje da preispituje svoj život: radila je do 10 do 18h svaki radni dan, a često i vikendom. Sinovi su dolazili često umorni iz škole, pa bi u krevet išli oko 20h. Strašno ju je brinulo to što se sa njima viđala baš retko i što nije mogla više da im se posveti.

Lisa se tada odlučuje na veliku prekretnicu: daje otkaz u firmi i sa sestrom pokreće posao pravljenja i prodaje sveća.

Računala je na to da ako joj posao ne uspe, uvek je tu njen muž koji radi i zarađuje. A onda je njen muž ostao bez posla. U šoku zbog novonastale situacije par odlučuje da smanji troškove života i pokušaju nešto novo.

Odlučuju da kuću stave na prodaju kako bi kasnije mogli da kupe seosko imanje i da se tamo presele sa decom i naprave eko farmu. Razmišljali su o tome da proizvode sopstvenu hranu i gaje životinje.

Lisa je procenila da će tako uštedeti mesečno oko 2260 evra mesečno.

"Želimo jednostavan život i više vremena za porodicu", kaže Lisa o tome što očekuje od života ubuduće. Dodaje kako neće zarađivati kao ranije, ali neće imati ni iste troškove. Ona se nada da će joj se život potpuno promeniti, da će to biti kao noć i dan u odnosu na onaj koji su dosad vodili.

Lisa kaže da joj je ideju za ovakav način života dao period korone kada smo svi bili zaključani sa decom u kućama i kada smo sami pravili hranu i živeli od onoga što smo imali u tom momentu.

Njihova kuća s tri spavaće sobe na tržištu je ponuđena za oko 368.000 evra, nakon što su godinama ulagali u nju i gotovo ju potpuno uredili.

Sada se badahz da će moći da kupe imanje na selu i uz hipoteku da ulože oko 450.000 evra za novi život.

Plan im je da izgrade dom bez troškova za energiju, u kojem bi se kišnica koristila za tuširanje i zalivanje biljaka.

"Želimo 4 spavaće sobe, tako da svako ima svoju te da imamo jednu za goste, dok deca žele i tunele i ljuljaške, kako bi život u kući bio zanimljiviji. Okrenut ćemo se obnovljivim izvorima energije, ali naravno – zbog dece i njihovog školovanja moramo imati Internet, iako smo se nedavno sasvim dobro provodili bez interneta, igrajući društvene igre. To je jedan od retkih troškova koje ne možemo srezati," priča Lisa.

"Ako naši planovi ne uspeju zbog nečeg, jednostavno ćemo prodati imanje i vratiti se opet tome da kupimo negde kuću. Ali, verujem da ćemo uspeti," kaže Lisa uverena da bi njena majka bila ponosna zbog njihovih planova, piše Mirror.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs