kućni budžet

"ZA MESEC DANA POTROŠILI SMO PREKO 2.500 € ZA ŽIVOT": Žena ŠOKIRANA novcem potrebnim za četvoročlanu PORODICU

Hrvatica otkrila koliko novca četvoročlana porodica potroši mesečno i ostala šokirana.

Porodica
Autor:
"ZA MESEC DANA POTROŠILI SMO PREKO 2.500 € ZA ŽIVOT": Žena ŠOKIRANA novcem potrebnim za četvoročlanu PORODICU
Tena Sakar Vukić, Foto: Printscreen TikTok/t_e_n_a_

Hrvatska glumica i influenserka Tena Sakar Vukić dotakla se važne životne teme koja se bavi egzistencijalnim pitanjima, te ispričala koliko novca mesečno troši njena porodica, kao i da je šokirana činjenicom da previše troše.

Tena je svoje iskustvo sa novcem podelila na TikToku, budući da deli sudbinu većine ljudi, koje su masovna poskupljenja iznenadila i ostavila u šoku. Tena je detaljno obrazložila porodične troškove, na mesečnom nivou.

"Neki dan sam izračunala koliko smo potrošili u novembru ukupno na život i ja sam ostala šokirana. Primetila sam da nam se novac troši brže nego inače i rešila sam da sve detaljno analiziram", rekla je ona.

Glumica je detaljno izračunala i sabrala koliko treba za osnovne životne troškove, u koje su uključeni struja, voda, internet...

"Došla sam do zaključka da zapravo četveročlanoj porodici treba 310.000 dinara mesečno da bi normalno živela, bez luksuza", rekla je ona.

Zbir njenih mesečnih troškova bio je veći od nečije plate, a činjenica da u te troškove nije uključena hrana je poražavajuća.

"19.000 režije, 2.900 dinara voda, 3.900 dinara gas, 3. 600 dinara struja, 2.600 kućni internet, 1.250 dinara pretplata za HRT, 800 dinara pretplata za Netflix, četiri mobilne pretplate 5.450 dinara, 2.300 dinara javne komunalije Zagreba. Dečji sportovi, jezici, ishrana u školi i boravak su iznosili 23. 700 dinara. To su naše osnovne režije i iznose 46. 500 dinara. Puno", objasnila je.

Ipak, troškovi za hranu, sredstva za ličnu higijemu, lekarske preglede i druge stvari, nadmašili su sve.

"Na hranu smo potrošili 77.500 dinara, o čega je od toga je dostava hrane preko Wolta 3.390 dinara otišlo na naručivanje hrane. Za kućne potrebe i higijenu potrošili smo 22.500 dinara. Na zdravlje, privatne preglede i lekove potrošili smo 53.200 dinara. Ovo je u potpunosti varijabilna stavka, tako da sledeći mesec već može biti puno manja ili čak nula", rekla je.

Osim navedenih troškova, tu je i osiguranje na koje ide 15.500 dinara, dok je n logopeda i psihologa otišla skoro ista suma novca. Na prevoz je potrošila 10.900 dinara, ne uključujući taksi na koji je potrošila 6.800 dimara. Odeća je odnela 19.300 dinara, a njen muž na prevoz, odnosno na gorivo, potrošio je 15.500 dinara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs