"AKO ŽELITE DA IMATE SREĆNU PORODICU, TREBA DA ISPUNITE OVA 3 USLOVA": Savet najpoznatijeg ruskog psihologa otvara oči

Psiholog Mihail Labkovski izneo je svoje mišljenje o tome koji uslovi su potrebni kako biste stvorili zdravu i srećnu porodicu

Porodica
Autor:
"AKO ŽELITE DA IMATE SREĆNU PORODICU, TREBA DA ISPUNITE OVA 3 USLOVA": Savet najpoznatijeg ruskog psihologa otvara oči
Mihail Labkovski, Foto: printscreen/youtube/RTVI Новости

Sreća je različita za svakoga, a opet svima je dostupna. Najpoznatiji ruski psiholog Mihail Labkovski smatra da su ovi uslovi neophodni ako želite da stvorite srećnu porodicu:

1. Ne uklapajte se - branite svoje interese

Mihail Labkovski savetuje da se supružnici nikad ne povinuju jedno drugome, nego da uvek budu otvoreni vezano za svoje snove i ciljeve. On smatra, tj. siguran je u to da je ključ srećnog porodičnog života u stabilnoj psihi, te da su stalni ustupci drugima siguran put do kardiologa i onkologa.

"Ako ne možete da kažete ko ste i šta ste, vi ste samo prazno mesto," kaže ovaj psiholog.

2. Ne kukajte

Prema Labkovskom ne vredi kukati za svaku sitnicu. Ako vam se nešto ne sviđa - promenite to. Ako vas druga strana ne čuje, onda ostavite drugu stranu ili situaciju prihvatite onakvu kakva jeste.

Labkovski je siguran da će žena svoje ponašanje prema ocu preslikati na svog muža. Ako je prema ocu popustljiva, takva će biti i prema mužu.

Brak, Muž i žena, Supružnici
foto: Shutterstock

3. Prestanite da sanjate o venčanju

"Nije poenta da se udate, poenta je da nađete nekog ko će da vas voli i koga ćete vi da volite. Normalna želja je da nađete nekoga ko će prema vama da se ponaša na isti način kao i vi prema njemu. Onda će se sve rešiti samo od sebe. I ne gubite vreme na oženjene muškarce", tvrdi Labkovski.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs