IMALA JE SAMO 15 GODINA KADA GA JE RODILA I DALA NA USVAJANJE: A onda se nakon 35 godina samo pojavio iza njenih leđa

Stejsi je kao petnaestogodišnjakinja dala sina na usvajanje, a onda je on rešio da je potraži nakon 35 godina

Porodica
18:50h Autor:
IMALA JE SAMO 15 GODINA KADA GA JE RODILA I DALA NA USVAJANJE: A onda se nakon 35 godina samo pojavio iza njenih leđa
Sa 15 godina je rodila dete i dala ga na usvajanje, Foto: Printscreen/youtube/TheSocialVoiceProject

Amerikanka po imenu Stejsi Fejsk je kao tinejdžerka od samo 15 godina rodila dečaka, ne znajući šta da radi u tom trenutku. Na kraju je presekla i donela najtežu moguću odluku, a to je da bebu da na usvajanje.

Kada ga je odnela u ustanovu i predala socijalnoj službi, to je bio poslednji put da je imala bilo kakav kontak ili informaciju o svom detetu.

Dečaka je isvojila porodica iz Pitsburga i dala mu je ime Stiven. Njegova nova porodica nije nikada krila od njega da je usvojen, a on je veći deo svog detinjstva, kako je jednom prilikom otkrio, provero pitajući se ko je njegova prava majka.

Stiven je majku upoznao kada je napunio 35 godina
Stiven je majku upoznao kada je napunio 35 godina foto: Printscreen/ youtube/TheSocialVoiceProject

Postao je vojnik, a zatim i veteran, a u jednom momentu je potpuno izgubio svaku nadu da će ikada pronaći svoju majku. Konačno je odustao od potrage kada su ključna dokumenta izgubljena u poplavi.

Ipak, kako se često dešava da u takve priče sudbina umeša svoje prste, Stivenu se tračak nade da će jednog dana ipak upoznati svoju mamu pojavio 2017. kada je donet zakon po kom usvojena deca dobijaju pravo na pristup matičnoj knjizi kako bi mogla da saznaju sve što ih zanima o njihovom rođenju. Naravno Stiven nije gubio ni trenutak.

Tada već napunio 35 godina i saznao je da je njegova biološka majka Stejsi Fejks. Želeći da ponovo uđe u njen trag i da uspostavi kontakt sa njom, odlučio je da je pronađe, te ju je prvo potražio na društvenim mrežama. Videvši da na toj mreži nekoliko žena deli isto ime i prezime pokušao je da okuša sreću, kontaktirajući svaku od njih u nadi da će pronaći onu pravu koju traži.

Stiven je majku potražio na društvenim mrežama
Stiven je majku potražio na društvenim mrežama foto: Printscreen/youtube/TheSocialVoiceProject

Stiven je poslao poruku svakoj od njih, a onda je dobio odgovor koji je čekao tolike godine.

- Poslao sam poruku i rekao: "Hej, imam čudno pitanje! Da li ste možda dali dečaka na usvajanje 1982?" Kada mi je odgovorila da jeste, rekao sam joj da mislim da je ona moja biološka majka - otkrio je Stiven.

Da ništa nije slučajno i da mnogo toga imaju zajedničko pokazalo je to što su oboje bili deo istog boračkog udruženja, a i oboje su voleli da trče maratone.

Rešen da priredi iznenađenje za svoju majku te da je napokon upozna, Stiven je zamolio svoje udruženje da to učini na maratonu na kom je i ona trčala. Takođe je želeo da kamere zabeleže njihov prvi susret.

Želeći da čitavom svetu najavi šta sledi, pozvao je lokalnu televiziju. Iako je Stejsi znala da će konačno upoznati svoje dete, on je uspeo da je iznenadi. Prikrao joj se iza leđa i samo joj se bacio u zagrljaj. Svi okupljeni nisu mogli da zadrže suze, a izbezumljena Stejsi je kroz vrisak samo ponavljala jednu te istu rečenicu: "Nisam mogla da te držim u naručju".

- To je bilo iznenađenje, zaista veliko iznenađenje. Na to sam čekala godinama. Uvek sam želela da ga pronađem, ali nisam znala da li je ljut na mene. Plašila sam se, nisam znala da li me mrzi. Toliko je sve bilo dirljivo i emotivno za mene, da ga dodirnem nakon toliko godina - rekla je Stejsi za američke medije.

Stejsi i njen sin ostali su u kontaktu nakon prvog susreta
Stejsi i njen sin ostali su u kontaktu nakon prvog susreta foto: Printscreen/youtube/TheSocialVoiceProject

Stiven je upoznao i svoje sestre po majci, koje su bile takođe bile presrećne zbog susreta i rekle su da su znale da on postoji i da su čekale trenutak da ga vide. Stiven je danas u kontaktu sa svojom biloškom porodicom, a svi zajedno pokušavaju da nadoknade propušteno vreme.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs