Prelepa

DOBRICA JE 1977. GODINE NA KROVU POSADIO DRVEĆE I CVEĆE! SADA JE TO PRAVI PARK: Ova kuća je aktrakcija u PIROTU! (VIDEO)

Ovo je jedinstveno mesto u Pirotu

Porodica
Autor:
DOBRICA JE 1977. GODINE NA KROVU POSADIO DRVEĆE I CVEĆE! SADA JE TO PRAVI PARK: Ova kuća je aktrakcija u PIROTU! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/Dragan Zika PROMAJA Stojanovic

Najpoznatiji pirotski pekar Dobrica Vasov na krovu porodične kuće u centru grada napravio je jedinstven park sa velikim brojem stabala koji predstavlja pravu atrakciju ovog dela grada.

Dobričina snajka Slavica Vasov priča kako je njen svekar kuću sagradio 1975. godine, a tri godine kasnije napravio park na krovu kuće na površini od preko 50 kvadrata sa velikim brojem stabala.

"Imamo dve žalosne vrbe, 10 tuja, četiri dunje i nekoliko kruškica. Dobrica je napravio kuću da bude jedinstvena u Pirotu i Srbiji i prolaznici uvek pogledaju i čude se drveću na krovu", priča Slavica.

Park se, kako otkriva, nalazi iznad dnevne sobe i dosta je zahtevan za održavanje - redovno zalivanje, čišćenje, održavanje bazena na krovu...

"Dubina zemljišta je 50cm, svako veče se zaliva. Izolacija je dobro urađena tako da u dnevnoj sobi nema ni vlage, niti su koreni izašli", rekla je za Tanjug.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs