Tragična sudbina

Životna tragedija: Porodila se prevremeno u inostranstvu, jedva stigla kući, a nesreća tek počela

Jedva su uspeli da se sa bebom vrate u Australiju, kada je mladu majku zadesila nova tragedija...
Porodica
13:50h
Životna tragedija: Porodila se prevremeno u inostranstvu, jedva stigla kući, a nesreća tek počela
Foto: Facebook

Ova priča je koliko čudesna, toliko i srceparajuća.

Džejni Vren i njen suprug Ešli, iz Port Mekverija u Australiji, otputovali su u Fidži na venčanje svojih prijatelja, kada je Džejni neočekivano počela da se porađa dok su se vozili taksijem, u 33. nedelji trudnoće.

To iskustvo mlada majka je opisala kao grozno, jer se sve vreme plašila da će beba umreti.

Kako je majčin zagrljaj vratio bebu u život, saznajte OVDE.

Medison Džejn Kazna Vren

rođena je 31. maja, teška jedva 1.7 kilograma, a njeni roditelji morali su da se suoče sa dilemom:

Njihovo putno osiguranje u Fidžiju nije pokrivalo troškove za bebu niti bilo šta što ima veze sa njom, ali da bi se vratili kući u Australiju, morali su sa sobom povesti i doktora koji će paziti na prevremeno rođenu i nejaku bebu.

Dve nedelje živeli su u Fidžiju, od danas do sutra.

"Kada se Medison rodila, u bolnici su nas pitali imamo li neku odeću za nju. Moj suprug je počeo da plače i rekao da nemamo ništa. Nismo očekivali da će se roditi tako rano" - kaže Džejni.

Bračni par Vren otpočeo je internet kampanju kako bi sakupili novac i vratili se kući sa bebom. Zajednica Port Mekverija, prijatelji i porodica Vrenovih su se potrudili i ubrzo prikupili 20 hiljada dolara.

Konačno, 19. juna, porodica Vren odletela je nazad u Australiju, u krug porodice i prijatelja, srećni, bezbedni i sigurni. I tu je priča trebala da se završi.

Čudesnu sudbinu jednog beskućnika pročitajte OVDE.

Ali, samo nedelju dana nakon što su se vratili kući, Ešli je imao srčani udar i preminuo je.

Na portalu koji je služio sakupljanju novca, porodica i prijatelji Vrenovih napisali su:

"Za sve one koji su pratili priču o maloj Medi, znajte da je bezbedno doputovala u Australiju i lepo napreduje. Ali, tragičnim sticajem okolnosti, njen otac i Džejnin predivan muž imao je srčani udar i preminuo. Ešli je bio zdrav 41-godišnjak i atleta koji je proveo samo 27 dana sa svojom ćerkicom. Zajedno sa novcem koji je potreban za Medin boravak u bolnici, sada je potreban novac i za egzistenciju deteta i majke.

Sliku koja je rasplakala internet, pogledajte OVDE.

Ešli je zarađivao za porodicu, a dva sata pre nego što ga je tragedija zadesila, podneo je zahtev za polisu životnog osiguranja. Džejni ne može da se vrati na posao u skorije vreme i slomljena je, pa mi želimo da joj nekako obezbedimo finansijsku potporu, kako bi mogla da se emotivno oporavi i prestane da brine za novac koji je potreban za lečenje bebe".

Sa 20 hiljada koliko je sakupljeno da se Medi vrati iz Australije, nakon Ešlijeve smrti ta cifra porasla je na 47.000 dolara.

Ešli Vren bio je nastavnik u srednjoj školi, voljeni član svoje zajednice. Isto kao što je podrška doletela u Fidži kada im je bila najpotrebnija, zajednica se brine da Džejni i beba Medison dobiju sve što im je potrebno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs