ne žele da se vrate u srbiju!

RAZOČARANI U DOMOVINU, OČEVU SUDBINU NIKADA NISU PREŽALILI: Evo gde su i šta rade deca SLOBODANA MILOŠEVIĆA! (VIDEO)

U javnosti nisu viđeni godinama, a Marija još uvek pamti poslednje očeve reči...

Porodica
11:11h Autor:
RAZOČARANI U DOMOVINU, OČEVU SUDBINU NIKADA NISU PREŽALILI: Evo gde su i šta rade deca SLOBODANA MILOŠEVIĆA! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Deca pokojnog predsednika Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) Slobodana Miloševića, Marko i Marija, danas žive povučeno i daleko od očiju javnosti.

Miloševićev sin Marko danas živi u Rusiji, gde je sklopio drugi brak sa jednom ruskom profesorkom, sa kojom ima i ćerkicu. On je u Rusiju otišao nakon što je srušen režim njegovog oca Slobodana Miloševića, 5. oktobra 2000. godine.

Marko Milošević je sa lažnim pasošem koji je imao pokušao da ode u Peking, ali je 9. oktobra deportovan u Rusiju u kojoj je i danas.

Pojedini beogradski mediji preneli su da je Marko navodno u međuvremenu, kako se šuškalo, susreo i treću saputnicu, izvesnu lepoticu koju je upoznao na školovanju u SAD i s kojom je navodno i danas. Njega je javnost videla poslednji put na kremaciji njegove majke u Rusiji, 2019. godine.

Markova nekadašnja partnerka Milica Gajić i njihov sin Marko ostali su da žive u Požarevcu, gde im je Marko navodno prepisao kuću, kako se pisalo u štampi.

Marija Milošević već više od dve decenije živi na Cetinju u Crnoj Gori. Ćerka Miloševića napustila je zemlju 2001. godine, odmah nakon što je Milošević izručen Hagu i od tada živi u susednoj državi. Kako su ranije za srpske medije govorile njene komšije, u tom crnogorskom mestu Marija gotovo da ne izlazi iz kuće.

Ćerka bivšeg predsednika je, prema ranijim tvrdnjama komšija, sve vreme zatvorena u kući, kao i da su stalno spuštene roletne. Kako su pričali, nju niko nije video, a njena povučenost je postala odavno uobičajena za njih.

Komšije o Mariji

"Ne druži se ni sa kim, povremeno je poseti bivši muž Slobodan Bulatović, koji je jedini i ovih dana ulazio u dvorište", rekli su tada oni.

"Džabe je tražite, ona je sve rođake vratila s kapije. Jednostavno, ne želi ni sa kim da priča. Ima dvojicu momaka koji joj pomažu i tog jednog za koga se priča da joj je partner, i to je sve. Vrlo je oprezna i neprimetna, jer ne želi da je iko uslika, a kamo li bilo šta više. Zato nikad ne podiže roletne, niti izlazi u dvorište", rekao je svojevremeno za medije jedan od komšija.

Kako su tada rekle komšije, Marija je zavijena u crno od kada joj je umro otac u Hagu, a situacija se nije promenila ni nakon što joj je umrla i majka Mirjana u Moskvi.

Ipak, susedi za nju imaju samo reči hvale i kažu da je dobra komšinica i jako prijatna žena. Kažu da komšije koje joj se najave jedino mogu s njom da popiju kafu, i da se retko dešava.

Marija Milošević već godinama živi u Crnoj Gori, i, iako već ima potrebna dokumenta za putovanje van Crne Gore, prema ranijim navodima medija, sva je prilika da neće doći u Srbiju. Razlog za to je njen stav da je njenoj porodici "naneta velika nepravda".

Ona je u jednoj intervjuu rekla da je razočarana odnosom Srbije prema njenoj porodici, te zato ne namerava da više ikad dođe u Beograd.

"Meni je, u stvari, strašno žao što sam se uopšte rodila u Beogradu 1965. godine i tamo provela svojih prvih 36 godina. Stalno maštam o tome kako bi bilo divno da tatini roditelji nikada nisu otišli odavde i da je tata bio na moru te godine kad je upoznao mamu, a da je mama došla na letovanje i da su se oni zaljubili i da je mama ostala ovde s tatom. Isto bismo se rodili Marko i ja, i svi bismo bili danas srećni i zajedno", rekla je jednom za srpske medije Marija u intervjuu.

Marija Milošević
foto: Prinscreen Youtube / Azra Redžić Radulović

Poslednji kontakt sa ocem

Poslednji put se čula sa ocem je bilo u petak uveče, 10. marta 2006. godine, kada joj je rekao:

"Sutra ću ti se javiti ranije, jer je subota."

"Nije se javio", rekla je Marija i dodala da sumnja u zvanične podatke o uzroku njegove smrti.

Govoreći o sahrani oca u dvorištu porodične kuće u Požarevcu, Marija je rekla da misli da niko od njih, ni živ ni mrtav, ne treba da bude u Srbiji.

"Ima latinska poslovica koja kaže: Nezahvalna domovino - ne zaslužuješ ni kosti moje", rekla je tada Marija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs